Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με φαινόμενα που θα επηρεάσουν κυρίως τη βόρεια και ανατολική Ελλάδα προβλέπει για την Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, φτάνοντας στα βόρεια ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα και τα νησιά του Αιγαίου θα κυμανθεί από 32 έως 34 βαθμούς.

Διαβάστε: Έρχεται κύμα καύσωνα ή όχι; Η Όλγα Παπαβγούλη εξηγεί στα Παραπολιτικά 90,1 τι καιρό θα έχει τις επόμενες μέρες και πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο


Καιρός: Πού θα δούμε βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, καθώς και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις που τοπικά θα είναι αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, όπου ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.


Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή 10 Ιουλίου

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται σε όλη σχεδόν τη χώρα την Παρασκευή, με τοπικές νεφώσεις νωρίς το πρωί στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.] Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης. Κυρίως στα ορεινά της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα φτάσουν τοπικά έως τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, αγγίζοντας στη νησιωτική Ελλάδα και τη Θράκη τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς.