Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 52χρονου Ελβετού περιπατητή στο φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά, ο οποίος έχασε τον προσανατολισμό του κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο μονοπάτι Ε4 και αναζήτησε βοήθεια μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112.

Διαβάστε: Μεγάλη φωτιά στην Κίσσαμο Χανίων: Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στον Αερινό - Μήνυμα του 112 για ετοιμότητα (Βίντεο)


Φαράγγι της Σαμαριάς: Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών - Εντοπίστηκε σώος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος τουρίστας επικοινώνησε το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουλίου με τη σύζυγό του, ενημερώνοντάς την ότι είχε χαθεί σε μονοπάτι δυτικά του φαραγγιού. Εκείνη ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες της εξήγησαν ότι έπρεπε να καλέσει ο ίδιος το 112, ώστε να καταστεί δυνατός ο γεωεντοπισμός του και να οργανωθεί η επιχείρηση εντοπισμού του.

Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην οποία συμμετείχαν 2 πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανώπολης και 5 πυροσβέστες από την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης της 3ης ΕΜΑΚ.

Η επιχείρηση, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Συντονιστικό κέντρο, διήρκεσε όλη την νύχτα, ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, οπότε και οι διασώστες επέστρεψαν τον 52χρονο στα Σφακιά ο οποίος είναι καλά στην υγεία του. Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των Αρχών, ο 52χρονος εντοπίστηκε σώος και είναι καλά στην υγεία του.