Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε ο 28χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του δικηγόρου Σταύρου Γεωργίου. Ο κατηγορούμενος, που φέρεται ότι έχει ομολογήσει το έγκλημα, ήταν υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ. Παράλληλα, ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου, αφότου ο 28χρονος Αιγύπτιος, που συνελήφθη ως βασικός ύποπτος, ομολόγησε την πράξη του. Οι αστυνομικές Αρχές εκτιμούν ότι μετά το έγκλημα ο 28χρονος αφαίρεσε αντικείμενα από το γραφείο του ποινικολόγου. Μεταξύ αυτών ήταν ο φορητός υπολογιστής (λάπτοπ) του θύματος, τον οποίο φέρεται να πούλησε έναντι μόλις 50 ευρώ. Παράλληλα, οι έρευνες δείχνουν ότι πήρε και το κινητό τηλέφωνο, καθώς και το πορτοφόλι του δικηγόρου.

Διαβάστε: Σταύρος Γεωργίου: "Είναι ανθρωποφαγία αυτό που γίνεται" - Ο Γιώργος Τσούκαλης ζητεί να σταματήσει η παραφιλολογία για τη δολοφονία του ποινικολόγου


Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 28χρονος είχε δηλώσει κατά καιρούς διαφορετικές διευθύνσεις κατοικίας, γεγονός που δυσχέρανε τον εντοπισμό του. Τελικά, έπειτα από αναζητήσεις σε σημεία που συνήθιζε να κινείται, εντοπίστηκε να περιφέρεται στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Αχαρνών, όπου συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα, καθώς η αίτησή του για χορήγηση ασύλου είχε απορριφθεί. Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το 2024 για υπόθεση που αφορά ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικης.


Δείτε βίντεο και φωτογραφίες



aigiptios-dolofonia-staurou-georgiou__9_
aigiptios-dolofonia-staurou-georgiou__1_
aigiptios-dolofonia-staurou-georgiou__10_
aigiptios-dolofonia-staurou-georgiou__2_
aigiptios-dolofonia-staurou-georgiou__3_
aigiptios-dolofonia-staurou-georgiou__4_
aigiptios-dolofonia-staurou-georgiou__7_
aigiptios-dolofonia-staurou-georgiou__6_
aigiptios-dolofonia-staurou-georgiou__8_

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στον δράστη - To σπασμένο χέρι

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν γρήγορα τον φερόμενο ως δράστη, καθώς στο γραφείο του ποινικολόγου εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία ταυτίστηκαν με τα στοιχεία που υπήρχαν στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. Καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξε και το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, το οποίο φέρεται να κατέγραψε τις κινήσεις του 28χρονου πριν και μετά το έγκλημα.





Κατά την απολογία του στους αστυνομικούς, ο 28χρονος υποστήριξε ότι γνώρισε τον Σταύρο Γεωργίου σε χώρο διασκέδασης. Όπως ισχυρίστηκε, ο ποινικολόγος τού πρότεινε να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να καταλήξουν στο γραφείο του δικηγόρου. Εκεί, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, ακολούθησε έντονη λογομαχία, η οποία κατέληξε σε άγρια επίθεση. Ο 28χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι χτύπησε επανειλημμένα τον δικηγόρο στο κεφάλι, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του. Το μένος της επίθεσης ήταν τέτοιο ώστε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τραυμάτισε σοβαρά και το ίδιο του το χέρι, το οποίο φέρεται να έσπασε από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα. Αμέσως μετά τη δολοφονία, ο 28χρονος φέρεται να μετέβη στο νοσοκομείο ΚΑΤ, προκειμένου να λάβει ιατρική βοήθεια για το τραυματισμένο χέρι του. Σύμφωνα με τις Αρχές, κατά την προσέλευσή του στο νοσοκομείο χρησιμοποίησε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, επιχειρώντας να αποκρύψει τα ίχνη του.

Η συγκλονιστική περιγραφή του αδελφού του Σταύρου Γεωργίου

Μιλώντας στο MEGA, ο αδελφός του 73χρονου περιέγραψε τις δραματικές στιγμές κατά τις οποίες αποκαλύφθηκε το έγκλημα. «Τον έψαχναν τον αδερφό μου όλη μέρα. Ανέβηκαν τα κορίτσια στο γραφείο, βρήκαν τον θυρωρό που έχει κλειδιά και όταν μπήκε η μία η κόρη -η άλλη περίμενε στο αυτοκίνητο- είδε τα πόδια και τα αίματα. Ευτυχώς δεν είδε παραπάνω, γιατί, απ' ό,τι μαθαίνουμε, η εικόνα δεν αντεχόταν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, ενημερώθηκε από τις ανιψιές του πριν ακόμη φτάσει ο θυρωρός στο γραφείο και έσπευσε στο σημείο, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν του επέτρεψαν να εισέλθει. «Δεν με άφησαν να μπω καθόλου, με έχουν τελείως στο σκοτάδι. Δεν πάει πουθενά το μυαλό μου, δεν είμαι σε φάση να σκεφτώ», δήλωσε.