Νέος συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά την εκδήλωση φωτιάς σε πευκόδασος στην περιοχή Κόστα του Δήμου Ερμιονίδας στην Αργολίδα. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με στόχο να περιορίσουν το μέτωπο πριν αυτό επεκταθεί και απειλήσει μεγαλύτερη δασική έκταση ή κατοικημένες περιοχές.

Διαβάστε: Φωτιά στη Βοιωτία: Αποκλεισμένοι 500 άνθρωποι στον Άγιο Βασίλειο - Μόνο διά θαλάσσης εφικτή η απομάκρυνσή τους (Βίντεο)

Στις επιχειρήσεις συνδράμει και ο Δήμος Ερμιονίδας, διαθέτοντας υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και την υποστήριξη των πυροσβεστικών δυνάμεων. Συνδρομή πραγματοποιείται και από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.


Λίγο αργότερα μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής, ζητώντας την απομάκρυνσή τους προς Πόρτο Χέλι.



Λόγω της υψηλής επικινδυνότητας της περιοχής και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων έχουν ήδη ζητήσει την ενίσχυση του μετώπου με εναέρια μέσα, ώστε να πραγματοποιηθούν ρίψεις νερού και να περιοριστεί η εξάπλωση της πυρκαγιάς.