Δολοφονία 38χρονης Βρετανίδας στην Κυψέλη: Γιατί ο 26χρονος Αφγανός επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής - Τι λένε οι συνήγοροι υπεράσπισής του
Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση
Ο 26χρονος "άσκησε το δικαίωμα της σιωπής, εν αναμονή να εγχειρισθούν εντός της δικογραφίας η ιατροδικαστική έκθεση και οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις" της 38χρονης Βρετανίδας που βρέθηκε νεκρή στην Κυψέλη
Διευκρινίσεις σχετικά με την απολογία του 26χρονου Αφγανού που κατηγορείται για τη δολοφονία της 38χρονης Βρετανίδας Ελίζαμπεθ Ρος στην Κυψέλη έδωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του φερόμενου δράστη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη (06/08), ο 26χρονος άσκησε το δικαίωμα της σιωπής, καθώς η δικογραφία είναι ελλιπής, σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή. «Η στάση του απέναντι στις εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές δεν αποτέλεσε στάση άρνησης αλλ’ αντιθέτως επιφύλαξης, ώστε να απολογηθεί πλήρως με τη συμπλήρωση του φακέλου» με την «ιατροδικαστική έκθεση» και τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της θανούσας, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Μάλιστα, η υπεράσπιση του 27χρονου επισήμανε ότι έχουν παραβιασθεί τα δικαιώματα του κατηγορουμένου, «κυριότερα δε του αυτού τεκμηρίου της αθωότητάς του».
Κυψέλη: Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 26χρονου
«Το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 26χρονου Αφγανού που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της Elisabeth Ross, η οποία ανευρέθη νεκρή στην περιοχή της Κυψέλης στις 18/7/2026. Με σεβασμό προς την οικογένεια της θανούσας και ταυτόχρονα προς τον ίδιο τον κατηγορούμενο, δικαιώματα του οποίου έχουν παραβιασθεί όλες αυτές τις ημέρες μέσω διαρροών στοιχείων και εγγράφων της δικογραφίας, κυριότερα δε του αυτού τεκμηρίου της αθωότητάς του, δέον όπως αναφέρουμε τα κάτωθι.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, κατά την απολογία του ο εντολέας μας άσκησε το δικαίωμα της σιωπής, εν αναμονή να εγχειρισθούν εντός της δικογραφίας η ιατροδικαστική έκθεση και οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της θανούσας. Περαιτέρω, ομοίως, αιτήματα να εγχειρισθούν έγγραφα εντός της δικογραφίας μέσω της δικαστικής συνδρομής που αφορούν τη θανούσα και σχετίζονται με ευρήματα που προέκυψαν από τα προσωπικά της είδη. Σημειωτέον ότι από την εξέταση της θανούσας κατά την ανεύρεσή της δεν έχει υπάρξει οποιοσδήποτε τραυματισμός και απουσιάζει πλήρως οποιαδήποτε εμφανής αιτία θανάτου.
Η στάση του απέναντι στις εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές δεν αποτέλεσε στάση άρνησης αλλ’ αντιθέτως επιφύλαξης, ώστε να απολογηθεί πλήρως με τη συμπλήρωση του φακέλου με τα άνω ουσιώδη έγγραφα, τα οποία δεν αναζητήθηκαν από τις προανακριτικές Αρχές και με μόνη στόχευση την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας και για τις δύο πλευρές».
Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο
En