Σε νέα, βαρύτερη φάση περνά από σήμερα, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, η έρευνα για το νεκρό βρέφος που βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα στην Κυψέλη. Την ώρα που οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στον ανακριτή για την αρχική δικογραφία, εντός της ημέρας αναμένεται να παραδοθεί στον εισαγγελέα η νέα δικογραφία που σχηματίζεται για ανθρωποκτονία, μετά τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Διαβάστε: Κυψέλη: Γιατί το ζευγάρι κρατούσε το βρέφος σε κατάσταση ψύξης για χρόνια - "Θέλω να το πάρω μαζί μου και στη Γερμανία, νεκρό" έλεγε η 38χρονη (Βίντεο)

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν παράλληλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν μαζί με το βρέφος και ιδιαίτερα τα μικρά σκαπτικά εργαλεία. Η υπόθεση άλλαξε δραματικά μετά την εξέταση της σορού. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, πρόκειται για αγοράκι ηλικίας περίπου 8 έως 9 μηνών στην πλάτη του οποίου εντοπίστηκαν τουλάχιστον δέκα τραύματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, στοιχείο που οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στη διερεύνηση της υπόθεσης πλέον ως ανθρωποκτονίας.

Ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά είναι πότε ακριβώς επήλθε ο θάνατος του παιδιού. Η 38χρονη Γερμανίδα ισχυρίζεται ότι το βρέφος πέθανε το 2023, ωστόσο η χρονική τοποθέτηση του θανάτου δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί.


Κυψέλη: Τα σκαπτικά εργαλεία μέσα στη βαλίτσα

Ιδιαίτερη βαρύτητα αποκτά πλέον το περιεχόμενο της ροζ βαλίτσας μέσα στην οποία βρέθηκε το νεκρό αγοράκι. Το βρέφος ήταν τυλιγμένο σε κόκκινο ισοθερμικό σάκο και βρισκόταν σε κατάσταση ψύξης. Πάνω από τον σάκο υπήρχε σακούλα σκουπιδιών και περιτύλιγμα με κόκκινη ουσία, για την οποία εξετάζεται εάν πρόκειται για αίμα.

Μαζί με τη σορό, όμως, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μικρό σκαπτικό εργαλείο και ένα μικρό φτυάρι, καθώς και μία μπλε κουβέρτα και ένα σεξουαλικό βοήθημα. Η συνύπαρξη των σκαπτικών εργαλείων με το νεκρό βρέφος αποτελεί ένα από τα στοιχεία που εξετάζονται ιδιαίτερα προσεκτικά. Ένα από τα ενδεχόμενα που διερευνώνται είναι εάν υπήρχε σχεδιασμός μεταφοράς και ταφής της σορού σε άλλο σημείο.
Σε άλλη αποσκευή είχαν εντοπιστεί, μεταξύ άλλων, επτά σεξουαλικά βοηθήματα, μαύρη μάσκα, κάμερα, ηλεκτρονικός υπολογιστής και αποθηκευτικό μέσο USB, ευρήματα που επίσης έχουν κατασχεθεί.


Η "γραμμή" της 38χρονης στην υπόθεση της Κυψέλης: "Το παιδί ήταν άρρωστο"

Η 38χρονη Γερμανίδα επιμένει ότι το βρέφος ήταν δικό της και ότι δεν δολοφονήθηκε. Κατά πληροφορίες, έχει υποστηρίξει ότι το παιδί πέθανε το 2023 καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και ότι αποφάσισε να διατηρήσει τη σορό στην κατάψυξη επειδή δεν μπορούσε να το αποχωριστεί για συναισθηματικούς λόγους. Ανάλογη είναι μέχρι στιγμής και η εκδοχή του 43χρονου, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει ότι το παιδί ήταν άρρωστο, αντιμετώπιζε προβλήματα με το έντερο και κήλη και ότι την ημέρα που πέθανε είχε πυρετό. Οι ισχυρισμοί αυτοί, όμως, έρχονται πλέον σε αντίθεση με τα ευρήματα στη σορό και θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της νέας έρευνας.


Τι λέει ο δικηγόρος της 38χρονης

Ο συνήγορος της 38χρονης, Χρήστος Ψαρράς, έχει διευκρινίσει ότι στη δικογραφία για την οποία καλείται αυτή τη στιγμή να απολογηθεί η εντολέας του οι κατηγορίες αφορούν ναρκωτικά και ότι, μέχρι τη στιγμή των δηλώσεών του, δεν της είχε αποδοθεί άλλο κακούργημα. Πρόκειται για κρίσιμη διάκριση, καθώς η δικογραφία για την ανθρωποκτονία αποτελεί τη νέα εξέλιξη και αναμένεται να παραδοθεί στον εισαγγελέα κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Ο δικηγόρος μετέφερε επίσης τον ισχυρισμό της εντολέως του ότι η συμπεριφορά της μετά τον θάνατο του παιδιού ενδέχεται να συνδέεται με ψυχιατρικό πρόβλημα. Παράλληλα, ανέφερε ότι η 38χρονη είναι χρόνια χρήστρια ναρκωτικών, ενώ κατά τη δική της εκδοχή η χρήση ξεκίνησε μετά την απώλεια του παιδιού.


Στο "Σπίτι του Παιδιού" τα κρίσιμα ερωτήματα για τους ανηλίκους

Παράλληλο και ιδιαίτερα ευαίσθητο σκέλος της έρευνας αφορά τα τρία ανήλικα παιδιά, το 15χρονο κορίτσι και τα δύο αγόρια ηλικίας 9 και 12 ετών. Η εξέτασή τους προβλέπεται να γίνει με την ειδική διαδικασία του «Σπιτιού του Παιδιού» και με τη συνδρομή εξειδικευμένων παιδοψυχολόγων. Οι Αρχές επιχειρούν να διαπιστώσουν τι γνωρίζουν τα παιδιά για το βρέφος, τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας και όσα ενδεχομένως συνέβαιναν μέσα στα σπίτια όπου διέμεναν. Η 38χρονη υποστηρίζει ότι και τα τρία παιδιά είναι δικά της, όπως και το νεκρό βρέφος. Οι οικογενειακές σχέσεις αποτελούν επίσης αντικείμενο διερεύνησης.


"Δεν έχουμε εξήγηση για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε"

Χαρακτηριστική της εικόνας που έχουν μέχρι στιγμής οι Αρχές ήταν η τοποθέτηση της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίας Δημογλίδου, η οποία επισήμανε ότι κανείς από τους συλληφθέντες δεν έχει δώσει εξήγηση για την κατάσταση στην οποία εντοπίστηκε το βρέφος. Η οικογένεια φέρεται να υποστηρίζει ότι το παιδί είχε γεννηθεί σε μαιευτήριο, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία που να ξεκαθαρίζουν το ιστορικό του.

Έτσι, το βάρος της έρευνας μετατοπίζεται πλέον σε τρία βασικά ερωτήματα: ποιος προκάλεσε τα τραύματα του βρέφους, πότε και κάτω από ποιες συνθήκες πέθανε και γιατί η σορός του παρέμεινε κρυμμένη μέσα σε βαλίτσα και σε κατάσταση ψύξης. Η νέα δικογραφία για ανθρωποκτονία, που αναμένεται να φτάσει σήμερα στα χέρια του εισαγγελέα, είναι εκείνη που θα καθορίσει πλέον την επόμενη δικαστική φάση της σκοτεινής υπόθεσης.