Τις τελευταίες στιγμές του μοιραίου Phantom που κατέπεσε στην Οινόη κατέγραψε ο φακός του Orange Press Agency. Προτού καταπέσει με τραγικό τρόπο είχε ολοκληρώσει ένα πέρασμα μπροστά από το κοινό, το οποίο έκθαμβο παρακολουθούσε τους ελιγμούς των χειριστών. Περίπου δύο λεπτά μετά την απογείωσή του, ακολούθησε το σοκ και η σιωπή με τους θεατές να μη μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη και τους διοργανωτές να προσπαθούν να καθησυχάσουν το κοινό.



Athens Flying Week: Το χρονικό της πτώσης του Phantom

Τραγική τροπή πήρε η πτώση του αεροσκάφους Phantom στην Τανάγρα, καθώς οι δύο χειριστές του εντοπίστηκαν νεκροί. Τη διερεύνηση του περιστατικού αναμένεται να αναλάβουν οι αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές, προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η πτώση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το συμβάν καταγράφηκε λίγο πριν τις 15:00, με έγκυρες πληροφορίες να κάνουν λόγο για διθέσιο Phantom, επομένως για δύο χειριστές.

Οι καπνοί ήταν έντονοι στο σημείο και επομένως διακρίνονται από μακριά. Υδροφόρες έσπευσαν, την ίδια ώρα, για την κατάσβεση, ενώ γίνεται γνωστό πως αύριο, Κυριακή, δεν θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση.