Έκρηξη στην Πλάκα: Εκσκαφέας απομακρύνει τα συντρίμμια - Σηκώνει στον αέρα αυτοκίνητα (Βίντεο)
Απομακρύνονται μπάζα και άλλα υλικά
Σε βίντεο του Orange Press Agency φαίνονται οι ενέργειες των αρμόδιων Αρχών, μετά την έκρηξη στην Πλάκα, με εκσκαφέα να απομακρύνει τα συντρίμμια από το σημείο, σηκώνοντας μέχρι και αυτοκίνητα στον αέρα
Ώρες αγωνίας στο κέντρο της Αθήνας, μετά την ισχυρή έκρηξη στην οδό Λυσικράτους, στην Πλάκα, που είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει κτίριο και άνθρωποι να αγνοούνται. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 7:30 το πρωί της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου και ακολούθησε φωτιά. Σε βίντεο του Orange Press Agency φαίνονται οι ενέργειες των αρμόδιων Αρχών, με εκσκαφέα να απομακρύνει τα συντρίμμια από το σημείο, σηκώνοντας μέχρι και αυτοκίνητα στον αέρα.
Έκρηξη στην Πλάκα: Εκσκαφέας στο σημείο
Το ωστικό κύμα από την έκρηξη ήταν ισχυρό, προκαλώντας φθορές και σε παρακείμενα σπίτια. Στην οδό Λυσικράτους βρίσκονται δυνάμεις της ΕΛΑΣ και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ μηχανήματα έργου του Δήμου Αθηναίων απομακρύνουν μπάζα και άλλα υλικά, προκειμένου οι διασώστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα σημεία του κατεστραμμένου κτιρίου. Η επιχείρηση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Στο σημείο ο Χάρης Δούκας
Σημειώνεται πως ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, βρέθηκε στο σημείο που το πρωί της Παρασκευής έγινε η έκρηξη και έκανε λόγο για ακραία καταστροφή. Επιπλέον, είπε ότι χρησιμοποιούνται drones για να καταγράφει πανοραμικά το πεδίο.
Αναλυτικά, ο Χάρης Δούκας δήλωσε: «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, νομίζω το βλέπετε κι εσείς. Είναι μεγάλης δύναμης η έκρηξη, ακραία η καταστροφή. Είμαστε από την πρώτη στιγμή εδώ με τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία έχει περιφρουρήσει τον χώρο, με δικά μας εργαλεία που συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται για τη διερεύνηση στο εσωτερικό του κτιρίου που έχει καταστραφεί. Έχουν πετάξει και διάφορα συστήματα, όπως drones, για να έχουμε εικόνες και από πάνω. Θα είμαστε εδώ συνέχεια με τις υπηρεσίες μας και θα δούμε αν έχουν υποστεί ζημιές τα γειτονικά κτίρια. Υπάρχουν αγνοούμενοι, είναι μια σύνθετη κατάσταση, γι’ αυτό υπάρχουν μέσα σκυλιά και ερευνούν. Κρίσιμες στιγμές, θέλει πολύ καλό συντονισμό».
En