Αίσιο τέλος είχε για τους οκτώ εγκλωβισμένους εργαζόμενους η περιπέτειά τους στο φαράγγι της Σαμαριάς, στην Κρήτη, καθώς απεγκλωβίστηκαν ύστερα από μέρες στην περιοχή. Σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, η επιστροφή τους ξεκίνησε στις 8:30 το πρωί της Τετάρτης (7/10), και στη συνέχεια συναντήθηκαν με εργαζομένους που προσπαθούν να φτιάξουν το μονοπάτι.

Διαβάστε: Φαράγγι Σαμαριάς: Εγκλωβισμένοι οκτώ υπάλληλοι του Εθνικού Δρυμού - "Η κατάστασή τους είναι πλήρως ελεγχόμενη"

Φαράγγι της Σαμαριάς: "Θα μπορούσαμε να φύγουμε και τρεις μέρες νωρίτερα"

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ένα από τα οκτώ άτομα, όλοι είναι καλά στην υγεία τους. «Το μονοπάτι είναι χάλια, ανέφερε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας τη διαδρομή. Όπως είπε υπήρχαν τρόφιμα και εφόδια για τις ημέρες της παραμονής τους. Ο ίδιος σημείωσε ότι θα μπορούσαν να είχαν φύγει και νωρίτερα, όμως δεν ήθελαν να θέσουν σε κίνδυνο τους νεότερους εργαζόμενους.

«Αν θέλαμε, θα μπορούσαμε να φύγουμε και τρεις μέρες νωρίτερα, αλλά υπήρχαν καινούργια παιδιά και δεν θέλαμε να τα βάλουμε σε κίνδυνο», είπε στο ΕΡΤnews. «Μόνο στη Σαμαριά έχει πάρα πολύ νερό. Πιο πάνω όχι. Έχει περίπου 20 πόντους νερό» ανέφερε.

Τι είχε αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας για το περιστατικό

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσαπάκος είχε αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η κατάσταση τους είναι πλήρως ελεγχόμενη. Βρίσκονται εντός του φυλακίου σταθμού. Έχουν τρόφιμα, φάρμακα, είναι σε ζεστό περιβάλλον, όμως η στάθμη του ποταμού δεν επιτρέπει την αποχώρηση τους. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους». Όπως υπογράμμισε ο αρμόδιος Πολιτικής Προστασίας, η κατάσταση στο νομό Χανίων είναι ελεγχόμενη.