Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Κλείνει στις 10:00 ο σταθμός μετρό "Πανεπιστήμιο"
Μέχρι πότε θα παραμείνει κλειστός
Όπως ενημερώνει η ΣΤΑΣΥ, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 10 το πρωί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση
Κλειστός από τις 10:00 το πρωί θα παραμείνει ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» της Γραμμής 2 του Μετρό, στα Προπύλαια, έπειτα από σχετικό αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο σταθμός θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας. Όπως ενημερώνει η ΣΤΑΣΥ, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 10 το πρωί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.
Στην Αθήνα, το μεγάλο πανεκπαιδευτικό ραντεβού έχει δοθεί για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Σύμφωνα με τα καλέσματα των διοργανωτών, συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε περισσότερες από 50 πόλεις, με τη συμμετοχή μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και ενώσεων γονέων.
Η σημερινή κινητοποίηση πραγματοποιείται με φόντο και τις διαδηλώσεις που έχουν καταγραφεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τους μαθητές να υιοθετούν το σύνθημα «Από την Ελλάδα μέχρι τη Γαλλία παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία», επιδιώκοντας να αναδείξουν την κοινή αγωνία των νέων για το μέλλον της εκπαίδευσης.
Στις 12:00 το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, καθώς κορυφώνονται οι διήμερες πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις με συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα. Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων βρίσκονται η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια Παιδεία, η κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, η βελτίωση των σχολικών και πανεπιστημιακών υποδομών, αλλά και η αντιμετώπιση του ολοένα αυξανόμενου κόστους σπουδών και της φοιτητικής στέγης.Στην Αθήνα, το μεγάλο πανεκπαιδευτικό ραντεβού έχει δοθεί για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Σύμφωνα με τα καλέσματα των διοργανωτών, συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε περισσότερες από 50 πόλεις, με τη συμμετοχή μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και ενώσεων γονέων.
Η σημερινή κινητοποίηση πραγματοποιείται με φόντο και τις διαδηλώσεις που έχουν καταγραφεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τους μαθητές να υιοθετούν το σύνθημα «Από την Ελλάδα μέχρι τη Γαλλία παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία», επιδιώκοντας να αναδείξουν την κοινή αγωνία των νέων για το μέλλον της εκπαίδευσης.
En