Κως: Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη λόγω κακοκαιρίας
Με απόφαση του δημάρχου του νησιού
Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στην Κω ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να "χτυπήσει" τα Δωδεκάνησα
Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στην Κω για αύριο, Τρίτη 27 Οκτωβρίου λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τα Δωδεκάνησα το επόμενο 24ωρο. Συγκεκριμένα, με απόφαση του δημάρχου του νησιού, Θεοδόση Νικηταρά, αναστέλλεται η λειτουργία σε όλα τα σχολεία για αύριο, λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας που ήδη «χτυπά» πολλές περιοχές της χώρας. Το μέτρο αφορά στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
Σε επιφυλακή η Κω ενόψει κακοκαιρίας - Κλείνουν τα σχολεία του νησιού
Συγκεκριμένα, η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών έχει ήδη οδηγήσει στη λήψη προληπτικών μέτρων σε τοπικό επίπεδο, με στόχο την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στις σχολικές μονάδες. Ειδικότερα, περιλαμβάνονται η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η γενική και ειδική αγωγή, καθώς και οι μονάδες προσχολικής αγωγής και οι παιδικοί σταθμοί. Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς τα Δωδεκάνησα αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωπα με έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ο Δήμος Κω απευθύνει παράλληλα έκκληση στους πολίτες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους. Την ίδια ώρα, σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές ανά την Ελλάδα ενόψει της συνέχισης της κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανές τοπικές χαλαζοπτώσεις.
En