Μικροένταση επικράτησε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (06/12/2016) στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στα Προπύλαια, όπου μαθητές και φοιτητές – σπουδαστές συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ ετών από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από τα πυρά του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, στα Εξάρχεια.


Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων από τη συγκέντρωση στα Προπύλαια ανέβηκε στην οδό Ακαδημίας και πέταξε πέτρες, νεράτζια και κάδους εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο. Η ένταση κράτησε λίγη ώρα.

Στις 5 το απόγευμα εξάλλου είναι προγραμματισμένη δεύτερη συγκέντρωση από αντιεξουσιαστικές ομάδες, που σκοπεύουν να κινηθούν προς το σημείο όπου το παιδί έχασε τη ζωή του.

Η κατάσταση- λένε οι πληροφορίες από την Αστυνομία - μοιάζει «εκρηκτική» (ο εντοπισμός περισσοτέρων από 150 μολότοφ σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στα Εξάρχεια είναι ενδεικτικός του σχεδίου των μπαχαλάκηδων) καθώς κάποιοι από τον σκληρό πυρήνα των αντιεξουσιαστών ενδεχομένως να προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.

Στις 8 το βράδυ, οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.