Απρόβλεπτες εξελίξεις στην υπόθεση με τη μήνυση της δημοσιογράφου Κατερίνας Τασσοπούλου σε βάρος Αχιλλέα Μπέου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Μετά τον Αχιλλέα Μπέο που οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο, σήμερα συνελήφθη και η δημοσιογράφος αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Δημήτρης Χορταριάς, έπειτα από μηνύσεις που κατέθεσαν ο Αχιλλέας Μπέος (κατά της κ. Τασσοπούλου) και ο αντιδήμαρχος Βόλου Απόστολος Μαλαματίνης (κατά του προέδρου της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε).

Η δημοσιογράφος συνελήφθη στα δικαστήρια του Βόλου, οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και στη συνέχεια στον εισαγγελέα, όπου και με εντολή του αφέθηκε ελεύθερη μέχρι να εκδικαστούν τα Αυτόφωρα.

Ενώ η υπόθεση βρισκόταν σε εξέλιξη, στους διαδρόμους των δικαστηρίων βρέθηκαν μαζί ο Αχιλλέας Μπέος και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, άρχισε λεκτική αντιπαράθεση που κατέληξε σε σπρωξιές και απωθήσεις, επειδή είχαν προηγηθεί σκληρές ανακοινώσεις από την Ένωση.

Η υπόθεση που επρόκειτο να εκδικασθεί στη μία μετά το μεσημέρι, είναι άγνωστο ακόμη πώς θα εξελιχθεί, αλλά σύμφωνα με νομικούς μάλλον θα λάβει αναβολή για την προσεχή Δευτέρα. Όσον αφορά στη δίκη του Αχιλλέα Μπέου, αυτή έλαβε αναβολή και η δικάσιμος ορίστηκε για τις 15 Μαρτίου 2017.

Ένωση Συντακτών: Πρωτοφανής επίθεση εκφοβισμού κατά της τοπικής δημοσιογραφίας

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας, στην πολύχρονη ιστορία της, απέφυγε συστηματικά να συνδιαλέγεται με ανθρώπους που προσβάλλουν βάναυσα το πολιτικό και το πολιτισμικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Πολλώ δε μάλλον με έκπτωτους.

Η σύλληψη των δύο δημοσιογράφων μελών της Ένωσης μας, του προέδρου Δημήτρη Χορταργιά και της δημοσιογράφου Κατερίνας Τασσόπουλου, μετά από στημένα και μεθοδευμένα επεισόδια μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου σε αναμονή της δίκης του Αχ. Μπέου, αποτελεί πρωτοφανή επίθεση εκφοβισμού και προσπάθεια φίμωσης της τοπικής δημοσιογραφίας, έχει πρωταγωνιστές του δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

Τους υπενθυμίζουμε ότι η βολιώτικη δημοσιογραφία δεν κάμφθηκε σε πραγματικά δύσκολους καιρούς και δεν θα καμφθεί ούτε τώρα. Ας το πάρουν απόφαση.