Τα 50 εκατοστά ακόμη και στις παραλίες του νησιού, ξεπερνά το χιόνι στην Αλλόνησο,  σύμφωνα με τον δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη και η κατάσταση είναι δύσκολη.

Στην Αλόννησο δεν έχει ακόμα επανέλθει το ρεύμα, ενώ δεν υπάρχει και πρόσβαση σε νερό λόγω του ότι το δίκτυο ύδρευσης δε λειτουργεί και οι αντλίες από τις δεξαμενές των σπιτιών δε λειτουργούν λόγω της διακοπής ρεύματος.

Εικάζεται ότι σε 1-2 ώρες θα διορθωθεί η βλάβη.

Στην Σκόπελο η χιονόπτωση δημιούργησε και εκεί προβλήματα και ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ είπε ότι το μισό νησί έχει πολύ χιόνι που ξεπερνά τα 30 εκατοστά και γίνονται προσπάθειες να εκχιονισθεί ο δρόμος Σκοπέλου-Έλιος και να δοθεί στην κυκλοφορία.

Οι δημοτικές αρχές προσπαθούν να κρατήσουν τους κεντρικούς δρόμους ανοιχτούς, ενώ στη μάχη για να λιώσουν οι πάγοι έχουν επιστρατευθεί και νταλίκες που ρίχνουν θαλασσινό νερό στο οδόστρωμα.

Στη Σκιάθο χιονόπτωση σημειώθηκε μόνο στα ορεινά του νησιού. Στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης ο συνεχής αποχιονισμός και οι ρίψεις αλατιού, έχουν βοηθήσει ώστε ο δρόμος να είναι ανοιχτός και καθαρός

Στα λευκά πολλές περιοχές της Ελλάδας

 Στα λευκά ξύπνησαν πολλές περιοχές της χώρας αφου το κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε απο την περασμένη Πέμπτη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια είδαν χιόνι στην Πάτρα ενώ χιονοπτώσεις έχουμε σε Ανατολική Στερεά, Θεσσαλία, Εύβοια, Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Στα λευκά ντύθηκε και η Μυτιλήνη. Στην Αττική χιόνισε στα ορεινά του νόμου ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχουν ακόμη ιδιαίτερα προβλήματα. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες ειδικά σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας θυμίζουν Σιβηρία.

Στην «κατάψυξη» η Ήπειρος - Πολικές θερμοκρασίες και παγετός

Στην 'κατάψυξη' βρίσκεται από τα ξημερώματα όλη η Ήπειρος, ενώ χιόνισε ακόμη και στις παραλιακές περιοχές. Στο Μέτσοβο το θερμόμετρο δείχνει -15 βαθμούς, σε χωριά του Ζαγορίου και της Κόνιτσας και των Τζουμέρκων -12,ενώ στην πόλη των Ιωαννίνων -7.

Το χιόνι, μέσα στην πόλη της Πρέβεζας, φτάνει τους 5 πόντους, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα στο Λούρο, την 'Αρτα και την Φιλιππιάδα.

Οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ξύπνησαν στα λευκά με περισσότερο από 20 πόντους χιόνι. Τα μηχανήματα αποχιονισμού αλλά και εκείνα που ρίχνουν αλάτι, δουλεύουν πυρετωδώς από χθες το βράδυ καθώς επικρατεί παγετός.

Προβλήματα σημειώθηκαν την νύχτα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων Αθηνών, στην περιοχή Τερόβου, όπου νταλίκες και φορτηγά που κινούνταν χωρίς αλυσίδες, ακινητοποιήθηκαν και χρειάστηκε να κινηθούν μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας

Μεγάλη βλάβη της ΔΕΗ που σημειώθηκε λόγω της κακοκαιρίας, έχει βυθίσει τα μισά Γιάννενα στο σκοτάδι. Η Πολιτική Προστασία Ηπείρου εφιστά την προσοχή σε όσους κινούνται στους δρόμους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς επικρατεί παγετός.

Χιόνια στη Λάρισα - Στους -4 η θερμοκρασία

Στα λευκά ντύθηκε η πόλη της Λάρισας, σήμερα Σάββατο, καθώς συνεχίστηκε η χιονόπτωση που ξεκίνησε από χθες το βράδυ. Το χιόνι μέσα στη πόλη σε διάφορα σημεία έφτασε στα 2-5 εκατοστά, με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους -4 βαθμούς Κελσίου.

Οι υπηρεσίες του δήμου, από χθες το βράδυ, ρίχνουν αλάτι στους δρόμους καθώς η ολισθηρότητα των δρόμων και κυρίως των πεζοδρομίων είναι μεγάλη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας, Γιώργος Σούλτης, τόνισε «Ρίχνουμε μεγάλες ποσότητες αλατιού από χθες στη 1 π.μ. γιατί όσο χιόνι πέφτει γίνεται αμέσως πάγος λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Το αλάτι είναι απαραίτητο και αναμένουμε νέα φορτηγά ώστε να υπάρχει συνεχής τροφοδότηση».
Έντονες όμως είναι χιονοπτώσεις και σε όλο το νομό της Λάρισας και κυρίως στα ανατολικά, επισημαίνει από την πλευρά του αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λάρισας Δημήτρης Παπαδημόπουλος, σημειώνοντας πως 11 μηχανήματα της Περιφέρειας έχουν κινητοποιηθεί για να διατηρούνται οι δρόμοι ανοιχτοί, μαζί με τις «Αλατιέρες» που ρίχνουν αλάτι.
Αντιολισθητικές αλυσίδες σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας είναι απαραίτητες στις περιοχές: Αγιά Λάρισας - Επ. Ο. Ελάφου -Σκλήθρου. • Ε.Ο. Αγιόκαμπου - Σκλήθρου • Ε.Ο. Δήμητρας - Ανατολής • Ε.Ο. Αγιάς - Μελιβοίας • Ε.Ο. Αγιάς - Καλαμακίου • Ε.Ο. Αγιάς - Δήμητρας • Ε.Ο. Αγιάς - Αγιόκαμπου, από 1ο έως 6ο χλμ
-Ελασσόνα Λάρισας • Ε.Ο. Ελασσόνα -Γρεβενών, 1ο έως 33ο χλμ. • Εντός πόλεως Ελασσόνας. • Ε.Ο. Κατερίνης - Ελασσόνα, από 41ο έως 61ο χλμ. • Ε.Ο. Λάρισας - Κοζάνης, από 30ο έως 70ο χλμ. • Π.Ε.Ο. Λάρισας - Κοζάνης, 38Ο έως 60Ο χλμ. Περιοχή Φαρσάλων • Όλο το οδικό δίκτυο στα Φάρσαλα Λάρισας.

Το «έστρωσε» στη Μυτιλήνη - Στους -2 βαθμούς η θερμοκρασία στο νησί

Στον κλοίο του χιονιά, βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής, η Μυτιλήνη καθώς στρώμα χιονιού έχει καλύψει το νησί. Η θερμοκρασία στο νησί του Βορείου Αιγαίου είναι -2 βαθμοί Κελσίου. Παράλληλα, υπάρχει έντονο πρόβλημα υδροδότησης, καθώς έχουν παγώσει αρκετοί σωλήνες.
Τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους σε Αγιάσο, Συκαμιά, Μόλυβο, Αγία Παρασκευή, Μανταμάδο, Πάμφιλα, Σίγρι, Ερεσό, Καλλονή, Σκόπελο, Παπάδο αλλά και σε άλλες περιοχές. Τέλος σε πολλά σημεία του νησιού το χιόνι έχει φτάσει το μισό μέτρο.

Κλειστό το ρεύμα της γέφυρας προς Αντίριο από πτώση κομματιών πάγου

Έκλεισε η διέλευση των οχημάτων στο ρεύμα από Πάτρα προς Αιτωλία της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.
Αυτό έγινε γιατί μεγάλα κομμάτια πάγου αποκολλούνται από τα καλώδια της γέφυρας και πέφτουν στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε οχήματα, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, σύμφωνα με το Patrastimes.gr.

Πηγή Φωτογραφιών: skopelos-news.blogspot.gr