Ρεπορτάζ: Βάσω Παλαιού

Χρειάστηκε λιγότερο από μισή μέρα ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος για να συγκεντρώσει από «δωρεές φίλων» το ποσό των 150.000 ευρώ σε μετρητά, προκειμένου να περάσει την έξοδο των Φυλακών Κορυδαλλού!

Το σίριαλ της αποφυλάκισης του πρώην υπουργού, πήρε θετική τροπή όταν έγινε γνωστό ότι έχει συγκεντρώσει το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ προκειμένου να καταβάλει την εγγύηση που του επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Μία ημέρα νωρίτερα, μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής του, είχε καταθέσει αίτημα για μείωση της εγγύησης, υποστηρίζοντας ότι έχει μόνο τα 50.000 ευρώ. Σύμφωνα πάντως με άλλες πληροφορίες, τα μετρητά των 150.000 ευρώ δόθηκαν από μόνο ένα πρόσωπο, φίλο του Ακη Τζοχατζόπουλου!

Τελικά, παρά τις αρχικές πληροφορίες, ο πρώην υπουργός δεν πέρασε χθες την πύλη εξόδου του Κορυδαλλού λόγω διαδικαστικών δυσκολιών και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα βγει από τις φυλακές σήμερα το μεσημέρι.

Για να αφήσει πίσω την πύλη όμως θα πρέπει να ξεπεραστούν κάποια «αγκάθια» που έχουν να κάνουν τόσο με την καταδίκη του για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» σε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών όσο και με χρηματικές ποινές που του έχουν επιβληθεί στο παρελθόν.

Από την «Ελευθερία του Τύπου»