Επεισόδια από ομάδες αντιεξουσιαστών σημειώθηκαν το μεσημέρι στο ύψος του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια, στο Σύνταγμα. Οι αντιεξουσιαστές χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιους μηχανισμούς για να εκτοξεύσουν φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών. Οι ίδιοι πέταξαν πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Την ίδια ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη τα απεργιακά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα, στο περιθώριο των διαδηλώσεων, ομάδες κουκουλοφόρων επιτέθηκαν εναντίον φούρνου στην Ομόνοια και κατά βαν της ΕΡΤ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες κατά του φούρνου, με αποτέλεσμα να σπάσει η τζαμαρία του καταστήματος. Με πέτρες επιτέθηκαν και κατά βαν της ΕΡΤ με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια του οχήματος.

Απεργιακά συλλαλητήρια των συνδικάτων

Η ομάδες των κουκουλοφόρων αποσπάστηκαν από το κύριο σώμα των διαδηλωτών που συμμετείχαν στα απεργιακά συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η πορεία των συνδικάτων ξεκίνησε στις 11:00 από την Πλ.Κλαυθμώνος.

Ξεχωριστή μαζική διαδήλωση στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από την Πλ. Ομόνοιας.

σε

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μίλησε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Ο ταξικός αγώνας πρέπει να είναι καθημερινός, διαρκείας. Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, το 4ο μνημόνιο μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια πρέπει να πεταχθούν στο καλάθι της ιστορίας» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, καλώντας σε λαϊκό ξεσηκωμό παντού για την ανατροπή «του διεφθαρμένου και σάπιου συστήματος».

Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 18:30 στο Σύνταγμα, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση στις 19:00 στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.