Μεγάλες καθυστερήσεις στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φυσικοθεραπευτές καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του  Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).

Σύμφωνα με τους φυσικοθεραπευτές, παρά το γεγονός ότι το άρθρο 52 του Νόμου 4430/2016 προβλέπει την εκκαθάριση και την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ και των άλλων Ταμείων, που εκκρεμούν από το 2010, δεν έχει ξεκινήσει καμιά σχετική διαδικασία σε ότι αφορά τα παλαιά Ταμεία.

«Για τα Ταμεία τα οποία είναι στην ευθύνη και τον έλεγχο του ΕΟΠΥΥ, όπως ο ΟΠΑΔ, παρόλη την καλή διάθεση των διοικήσεων, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση, με τη συνεργασία των "συστημάτων", τα οποία, για μια ακόμη φορά, δεν φαίνεται να λειτουργούν προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΣΦ, κ. Πέτρος Λυμπερίδης.

Επίσης, δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και η διαδικασία συμψηφισμού του 10% για τα οφειλόμενα των ετών 2012 - 2015 με τις επιστροφές των παρόχων λόγω υπερβάσεων (rebate & clawback).

Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει πολλούς φυσικοθεραπευτές σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους (πληρωμή ΕΦΚΑ, φορολογικών υποχρεώσεων κ.λπ.) και γι' αυτό καλούν τον ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να βρουν τρόπους ομαλοποίησης των πληρωμών και να επιταχύνουν τους ρυθμούς εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών).