Στις 9 Ιουλίου ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση για το βιβλίο
c1u5l9j5ebqifif2hwqa
Ελλάδα

Στις 9 Ιουλίου ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση για το βιβλίο

Η δημόσια διαβούλευση επί των προτάσεων της Ομάδας Εργασίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το βιβλίο που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου θα ολοκληρωθεί στις 9 Ιουλίου.

Όπως ανακοινώνει το υπουργείο όλοι οι ενδιαφερόμενοι, πολίτες, δημιουργοί και επαγγελματίες και ιδιαίτερα όσοι έχουν σχέση με τον χώρο του βιβλίου μπορούν να συμβάλουν με την εμπειρία και τις γνώσεις τους στον δημόσιο διάλογο για τις προτάσεις αυτές, οι οποίες θα επιτρέψουν στο ΥΠΠΟΑ να ασκήσει με αποτελεσματικότητα και συνέπεια τον θεσμικό του ρόλο στον χώρο του βιβλίου.


Η πλατφόρμα της διαβούλευσης θα είναι ανοικτή στον νέο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για οκτώ εβδομάδες. Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τις απόψεις τους, μπορούν να υποβάλουν σχόλια τα οποία θα εμφανίζονται επίσης στην ιστοσελίδα (πλην των προσβλητικών ή υβριστικών σχολίων).

Τα 5 πρώτα κείμενα της Ομάδας Εργασίας που έχουν τεθεί σε διαβούλευση είναι τα εξής:


1. Θεσμικό όργανο με αρμοδιότητα για την πολιτική βιβλίου
2. Επαναφορά του νόμου για την Ενιαία Τιμή Βιβλίου
3. Προώθηση του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό
4. Υποστήριξη των μικρών, ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων
5. Αναμόρφωση των κρατικών βραβείων λογοτεχνίας

Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα αναρτηθούν και τα εξής κείμενα προτάσεων:


6. Κοινωνική διάδοση της ανάγνωσης
7. Υποστήριξη των δημιουργών
8. Ειδικά θέματα λειτουργίας της αγοράς βιβλίου
9. Ψηφιακή διάσταση της πολιτικής βιβλίου
10. Κλαδικές εκθέσεις βιβλίου
11. Έρευνες και βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων
12. Βιβλιοθήκες και δικαιώματα δημόσιου δανεισμού

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα