Μέλη και στελέχη του ΚΚΕ «μπλοκάρισαν» την κίνηση των αλβανικών δυνάμεων στην Εγνατία

Κατευθύνονταν οδικώς από Αλβανία στη Ρουμανία για να συμμετάσχουν σε άσκηση

Προσωρινό μπλοκάρισμα των δυνάμεων του Αλβανικού Στρατού που διέρχονται από το ελληνικό έδαφος προκειμένου να κατευθυνθούν οδικώς προς τη Ρουμανία, όπου από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η ΝΑΤΟϊκή άσκηση “Noble Jump’17” πραγματοποιούν σήμερα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης στην Εγνατία οδό.

Η αλβανική στρατιωτική δύναμη αποτελούμενη από 20 στρατιωτικά οχήματα και δύο λεωφορεία με προσωπικό κινείτο επί της Εγνατίας οδού σε προγραμματισμένη κίνηση και υπό τη συνοδεία περιπολικών οχημάτων της ΕΛΑΣ στην αρχή και στο τέλος της φάλαγγος, την οποία συνοδεύουν επίσης και αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού ως σύνδεσμοι.

Το μπλοκάρισμα από τους διαμαρτυρόμενους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έγινε με το σχηματισμό «ανθρώπινης αλυσίδος» σε μικρή απόσταση πριν από τα διόδια και εκτιμάται ότι συντόμως θα ανοίξει ο δρόμος και θα συνεχιστεί η κίνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κινητοποίηση παραβρίσκονται τόσο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, όσο και ο βουλευτής Σάκης Βαρδαλής.

Σχετική ανακοίνωση για το θέμα εκδόθηκε από το ΚΚΕ.