O Ιούνιος θεωρείται κάθε χρόνο μήνας ορόσημο για την gay κοινότητα της Αθήνας, αφού πέρα απ’ το καθιερωμένο πλέον pride, τις πόρτες του ανοίγει ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο φεστιβάλ.

Ο λόγος για το UTOPIA PRIDE FESTIVAL, το πρώτο διεθνές φεστιβάλ που θα λάβει χώρα στην Αθήνα τις ημέρες του Athens Pride (9- 12 Ιουνίου), που δεν θα παρουσιαστεί σε έναν, αλλά σε αρκετούς χώρους της πρωτεύουσας.

Το έναυσμα θα δωθεί σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, την Παρασκευή 9 Ιουνίου στο apartment club (Μεγάλου Αλεξάνδρου 141, Γκάζι) με το μεγάλο Opening party. Εδώ αναμένεται να δώσουν το παρών τα πιο επιτυχημένα party brands παγκοσμίως, το Action porno (USA), με 4 κορυφαίους pornstars -Wagner Vittoria (Brazil), Diego Lauzen (Brazil), Jonathan Best (Ireland), Tommy Hawk (Cuba)- σε ένα show που όμοιο του, όπως λένε οι διοργανωτές, δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα!! Την βραδιά θα ξεσηκώνουν με την μουσική τους οι διεθνείς DJs: Leomeo (France) Gsp (Greece) Kappa Nee (Greece).

Το Σάββατο 10 Ιουνίου, μετά τη μεγάλη παρέλαση και τη γιορτή στο Σύνταγμα που ούτως ή άλλως πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πρωτεύουαα, τη σκυτάλη παίρνει το main party του UTOPIA, «που δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το XLSIOR (σ.σ. με θέμα College Sins), σ’ έναν από τους ομορφότερους χώρους στην Αθήνα, το CLUB Blast (ex PIXI) Ευμολπιδών 11 Γκάζι. Φυσικά, μιλάμε για μια υπερπαραγωγή από κάθε άποψη! DJs της βραδιάς θα είναι οι Sebastien Triumph (France) Rick Braile (France) Nick A (Greece)» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ιθύνοντες.

Τέλος, την Κυριακή 11 Ιουνίου η μέρα μας ξεκινάει από τις 16:00, με το πιο γνωστό πάρτι της Βραζιλίας – αλλά και σ’ όλο τον κόσμο που ασχολείται με την ομοφυλοφιλική κοινότητα- το Hell and Heaven. Με shows made in Brazil και ένα Pool Party σε μια από τις ωραιότερες πισίνες της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη, αυτή του ACRO (Ιερά Οδός 7-13 Γκάζι). Στα decks θα βρίσκονται το αστέρι της λατινικής Αμερικής Rodolfo Bravat (Brazil), η Belladonna (Ιsrael) και ο Nick A (Greece). Το πάρτι τελειώνει στις 22:00 το βράδυ, αλλά από τις 21:00 θα έχει ξεκινήσει ήδη το closing party του φεστιβάλ σ’ έναν ολοκαίνουριο open air χώρο, στο MAZE club (Ορφέως 174).

H διασκέδαση εδώ μας έρχεται από τον Λίβανο και ένα απ΄τα μεγαλύτερα gay μαγαζιά στον κόσμο. Ένα Posh Party με μουσικές από Decode (Lebanon) και Kappa Nee (Greece), αλλά και live PA απ’ την Κέλλη Καλτσή, που θα παρουσιάσει και το τραγούδι του UTOPIA festival.