Ένταση αλλά και μια προσαγωγή συμβολαιογράφου σημειώθηκα Τέταρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όταν μέλη των κινημάτων που αντιτίθεται στους πλειστηριασμούς ήρθαν σε αντιπαράθεση με συμβολαιογράφους.

Μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο  Ειρηνοδικείο Αθηνών, όπου ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα πλειστηριασμοί κατοικιών λόγω χρεών, σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα, προκειμένου να τους αποτρέψουν.

Όλα ξεκίνησαν όταν συμβολαιογράφος επιχείρησε να πραγματοποιήσει πλειστηρισμό πρώτης κατοικίας. Αμέσως επικράτησε ένταση με τους διαμαρτυρόμενους να διώχνουν έξω από το κτήριο τους συμβολαιογράφους.

Στη συνέχεια ένας από τους διαμαρτυρόμενους κατήγγειλε ότι μια συμβολαιογράφος τον έσπρωξε βίαια και αμέσως τα πνεύματα οξύνθηκαν.

Μετά από καταγγελία των υπολοίπων μελών, η συμβολαιογράφος προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Αμπελόκηπων στην οδό Σεβαστουπόλεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θιγείσα θα υποβάλει μήνυση, αφου εξακριβωθούν και τα στοιχεία της συμβολαιογράφου. Αρκετά μέλη του κινήματος μετέβησαν επίσης στο τμήμα. ως μάρτυρες του περιστατικού.

Το παρών στη διαμαρτυρία έδωσε και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ανέλαβε να υποβάλλει τη μήνυση για λογαριασμό της ακτιβίστριας που χτυπήθηκε.