Ως «ευκαιρία απασχόλησης» χαρακτηρίζει τη μετάθεση από μια καταργούμενη θέση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης σε επιστολή-απάντηση προς την Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ, που είχε προσφύγει για τις μεταθέσεις εργαζομένων από ανενεργές μονάδες, που έχουν σταματήσει να λειτουργούν εδώ και καιρό.

Ο κ. Παναγιωτάκης τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι που μετατίθενται, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, δεν ζουν μακριά από την κοινωνία και γνωρίζουν πολύ καλά τις καταστάσεις που επικρατούν, σημειώνοντας ότι κατανοεί το ενδιαφέρον για τα όποια προβλήματα δημιουργούνται στους εργαζομένους που μετακινούνται από τις μονάδες που έχουν παύσει να λειτουργούν, ωστόσο «μια κατάσταση, υποαπασχόλησης ή και μη απασχόλησης, κάθε άλλο παρά υγιής, επιβάλλεται επί τέλους να τερματιστεί, όπως αποφάσισε και το ΔΣ».

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε παράλληλα ότι για την υλοποίηση της απόφασης εφαρμόζονται με σχολαστικότητα κοινωνικά και υπηρεσιακά κριτήρια ενώ έχουν γίνει εξαντλητικές διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα.

Θυμίζουμε ότι η Ένωση Τεχνικών της ΔΕΗ κατέθεσε αίτημα για να παγώσει η διαδικασία των μεταθέσεων, «ώστε να δοθεί εύλογος χρόνος για ουσιαστική συζήτηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων», υποστηρίζοντας ότι τελικά δεν θα χρειαστεί να γίνουν επειδή οι εργαζόμενοι μπορούν κάλλιστα να εργασθούν σε υπηρεσίες των Ν. Αττικής και Εύβοιας, σταματώντας ή περιορίζοντας υπερωρίες και εργολαβίες.