Το αδιέξοδο στις συνομιλίες των συμβασιούχων στην καθαριότητα και της κυβέρνησης οδηγούν την ΠΟΕ ΟΤΑ να συνεχίσει την απεργία, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τα σκουπίδια στους δρόμους του λεκανοπεδίου, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Η απεργία θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως την ερχόμενη Πέμπτη, όταν η ΠΟΕ ΟΤΑ θα επανεξετάσει τη στάση της. Στο μεταξύ θα συνεχιστεί η κατάληψη των αμαξοστασίων των απορριμματοφόρων και η αποχή από την εργασία το Σαββατοκύριακο.

Ήδη, τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευθεί στην Αττική, με τη ζέστη και τη δυσοσμία να κάνουν την κατάσταση ανυπόφορη.

Η κατάσταση προκαλεί πλήγμα στην εικόνα της πρωτεύουσας, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κατακλύζουν την πόλη.

Το βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η μετατροπή των συμβάσεων της κατηγορίας αυτής σε εργαζομένους αορίστου χρόνου.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης επιχειρεί το στρίβειν διά των υποσχέσεων για καινούρια νομοθετική ρύθμιση, μετά το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματικές τις προηγούμενες ρυθμίσεις που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση για παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα.