Η τελετή αποφοιτήσεως των 94 σπουδαστών της 28ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Διοικήσεως και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ) του Στρατού Ξηράς, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις της Σχολής στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Διοικητή της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ αντιστρατήγου Δημόκριτου Ζερβάκη, ο οποίος επέδωσε τα πτυχία στους αποφοίτους αξιωματικούς.

Μία μέρα νωρίτερα, στις 3 του μηνός, τη ΣΔΙΕΠ επισκέφτηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος μιλώντας προς το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους σπουδαστές της Σχολής, επισήμανε ότι το υψηλό επίπεδο εκπαιδεύσεως αποτελεί ισχυρό στοιχείο αποτροπής, ενώ η άριστη επαγγελματική κατάρτιση των στελεχών του Ελληνικού Στρατού συμβάλλει αποφασιστικώς στη διατήρηση ενός αξιόμαχου, ευέλικτου και αποτελεσματικού Στρατού.

Η ΣΔΙΕΠ αποτελεί το τελευταίο «Κλαδικό» σχολείο επιμορφώσεως των αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, προετοιμάζοντάς τους για διοικητές και επιτελείς ικανούς να στελεχώσουν με ικανότητες έναν ευέλικτο, ποιοτικό και αποτελεσματικό στρατό. Οι αποφοιτήσαντες αξιωματικοί θα επιστρέψουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις μονάδες και στα επιτελεία των σχηματισμών του ΣΞ.