Την απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων αποφάσισε η αστυνομία για την Πέμπτη, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, σε όλο σχεδόν το κέντρο της Αθήνας -εκτός από την πλευρά της Ομόνοιας-, στο αεροδρόμιο και σε όλο το μήκος της διαδρομής από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι την Αθήνα, λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.
Περισσότεροι από 2000 αστυνομικοί, ελικόπτερα, ελεύθεροι σκοπευτές θα μετέχουν στο δίχτυ ασφαλείας που απλώνεται από σήμερα το πρωί πάνω από την Αθήνα.
Ωστόσο, αυτό δεν πτόησε ομάδα αγνώστων να πραγματοποιήσει επίθεση με μπογιές χθες το βράδυ στο Γαλλικό Ινστιτούτο.
Σύμφωνα με την Τροχαία από τις 10 το πρωί θα ξεκινήσει σταδιακά το κλείσιμο οδικών αρτηριών. Συγκεκριμένα, αρχικά θα κλείσει η Βασιλίσσης Σοφίας από την Κωνσταντίνου μέχρι την Αμαλίας, αλλά και οι δρόμοι γύρω απο το Προεδρικο Μεγάρο.
Στη συνέχεια η οδός Ριζάρη, η Βασιλίσσης Όλγας, η Αμαλίας, η Φιλελλήνων και η Σταδίου από την οδό Αμερικής έως την Πλατεία Συντάγματος. Από τις 11 το έως τις 2 το μεσημέρι θα αρχίσει το κλείσιμο της Λεωφόρου Αλίμου, της Κατεχάκη και της Μεσογείων από την Κανελλοπούλου έως τη Φειδιππίδου, η Μιχαλακοπούλου και η Κηφισίας έως την Κατεχάκη.