«Αστακός» η Αθήνα, λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αφιχθεί στο Ελ. Βενιζέλος, στη μία το μεσημέρι, ενώ το κέντρο της πρωτεύουσας είναι απροσπέλαστο.

Η Αστυνομία από νωρίς το πρωί βρίσκεται στους δρόμους, απομακρύνει τους περαστικούς ενώ όπως χαρακτηριστικά θα δείτε και στα βίντεο που ακολουθούν, οι Αστυνομικές δυνάμεις διώχνουν και τους τουρίστες από το κέντρο.

Στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συμμετέχουν περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ενώ σημειώνεται ότι οι αστυνομικές Αρχές είναι σε συναγερμό.

Παράλληλα, σε «κλοιό ασφαλείας» θα τεθούν, εκτός των άλλων, η Γαλλική Πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Κολωνάκι, καθώς και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις… παντού

Τα μέτρα λαμβάνονται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Τέθηκαν σε ισχύ από τις 10:00 και θα διαρκέσουν έως τις 15:00 της Παρασκευής.

Ανάμεσα στα μέτρα που θα ληφθούν είναι κι αυτά της διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Η Τροχαία θα κάνει εκτροπές της κυκλοφορίας σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Διαβάστε ακόμα:

Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις την Πέμπτη λόγω Μακρόν

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα Μακρόν στην Αθήνα