Η κατάσταση είναι σε οριακά σημεία αφού όλο το καλοκαίρι «βγήκε» με τρία μόλις οχήματα του ΕΚΑΒ, τα οποία έχουν υπερβεί κατά πολύ τα προβλεπόμενα χιλιόμετρα και συχνά πυκνά ακινητοποιούνται ένεκα βλάβης.

Αν συνυπολογιστεί η και η πυκνή συχνότητα διακομιδών σε νοσοκομεία της Πάτρας, ουσιαστικά μένουν μόλις δύο ασθενοφόρα για να καλύψουν μια έκταση 97 χιλιομέτρων, από το Γιαννιτσοχώρι έως το Ψάρι, με πάρα πολλές ορεινές και ημιορεινές κοινότητες, που συνδέονται μεταξύ τους με προβληματικό οδικό δίκτυο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Κουλέτος, δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» ότι τόσο το προσωπικό όσο και ο στόλος είναι σε πολύ δυσχερή θέση, κάτι που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Η Ηλεία καλύπτεται πλέον μόνο με τρία οχήματα συνολικά. Όμως καθημερινά ένα ασθενοφόρο να κάνει και 7-8 διακομιδές σε νοσοκομείο της Πάτρα, άρα ουσιαστικά το στερείται η Ηλεία από τη βάρδια και μένει μόνο με δύο ασθενοφόρα για έναν νομό με εδαφικές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες», επισήμανε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο κ. Κουλέτος, συμπληρώνοντας ότι τα οχήματα κινδυνεύουν καθημερινά να ακινητοποιηθούν.

Πηγη: patrisnews.com