«Από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι τώρα, έχουν ψηφιστεί 17 συνταξιοδοτικοί νόμοι, με κύριο χαρακτηριστικό ότι ο κάθε μεταγενέστερος τροποποιεί ή καταργεί διατάξεις των προγενέστερων. Αυτό σημαίνει πως η αντιμετώπιση του συνταξιοδοτικού έχει γίνει με γονατογραφήματα».

Τα παραπάνω υποστήριξε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς, από τη Λάρισα όπου βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ως ομιλητής σε εκδήλωση του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων «ΑΞΙΑ» (Αξιοπρέπεια, Ισότητα, Αλληλεγγύη).

Ο κ. Ρωμανιάς ήταν ιδιαίτερα επικριτικός στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική για το συνταξιοδοτικό, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία αναλογιστική μελέτη και κανένα στοιχείο για το τι θα γίνει μετά το 2020 με τις συντάξεις.

«Μιλούμε για ένα συνταξιοδοτικό το οποίο στηρίζεται στον αέρα και αντιμετωπίζει ευκαιριακά τα τρέχοντα ζητήματα των συντάξεων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρωμανιάς αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και στον ΕΦΚΑ, λέγοντας ότι τα έσοδα από τον ΕΦΚΑ πάνε για τις συντάξεις και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα ελλείμματα από τις φορολογίες». Τέλος, σχετικά με υπόθεση των συντάξεων χηρείας, είπε ότι «η νομοθετική ρύθμιση που έχει γίνει είναι πολύ κακή».