Στα Τρίκαλα βρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και την ειδική γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, όπου επισκέυτηκε τις εγκαταστάσεις της ιστορικής Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς, εγκαινίασε το βρεφονηπιακό σταθμό Φρουράς Τρικάλων και παρακολούθησε το φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου, μεταξύ της εθνικής ομάδος Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και του ΑΟ Τρίκαλων, που διεξήχθη για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου.

«Υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα οποία τα έχουμε κερδίσει όχι γιατί κάποιος πήγε και υπέγραψε μια συνθήκη, και αυτό είναι κάτι που διαφοροποιεί την Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά προηγήθηκε ο αγώνας, προηγήθηκε το αίμα, προηγήθηκε η μεγάλη προσπάθεια χιλιάδων ανθρώπων και ως επακόλουθο ήρθε η συνθήκη και αυτό πρέπει να το μετράμε» τόνισε μεταξύ άλλων ο ΑΝΥΕΘΑ μιλώντας προς τους σπουδαστές της ΣΜΥ.

Ο ίδιος αναφερόμενος στα οικονομικά στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, σημείωσε: «Οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί έχουν χάσει τα τελευταία χρόνια από 33-50% των εισοδημάτων τους και θα πρέπει να αρχίσει αυτό να αλλάζει. Το 2009 ο προϋπολογισμός τους ΥΠΕΘΑ ήταν 6 δις ευρώ, από αυτά 2 δις ήταν για τα εξοπλιστικά προγράμματα, περίπου 1 δις τα λειτουργικά και 3 δις οι αμοιβές. Το 2017 ο προϋπολογισμός έχει γίνει 3 δις, εκ των οποίων 500 εκατ. θα είναι τα εξοπλιστικά, 500 εκατ. τα λειτουργικά και 2 δις -αυτό έχει ξεκινήσει από το 2015- οι αμοιβές. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να αναπτύξουμε ένα νέο μοντέλο των Ενόπλων Δυνάμεων, πιο σύγχρονες, πιο ισχυρές και πιο ευέλικτες, δηλαδή δεν πηγαίνουμε μόνο στους εξοπλισμούς αλλά το κύριο βάρος πηγαίνει στη μόρφωση και την εκπαίδευση. Θέλουμε την ειρήνη αλλά συγχρόνως πρέπει να προετοιμαζόμαστε, υπό όρους και συνθήκες, που απευχόμαστε να μας τύχουν αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι, όταν θα μας τύχουν».