Ράγισαν καρδιές το πρωί στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης Σωτήρα στο Ελληνικό όπου τελέστηκε το μνημόσυνο του αείμνηστου νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, συνηγόρου του ομίλου των «Παραπολιτικών» και επιστήθιου φίλου επί σειρά ετών.

Εκατοντάδες άνθρωποι, παρά την ισχυρή βροχόπτωση παρέστησαν στη δέηση για τον προσφιλή Μιχάλη που έπεσε άδοξα από τα πυρά του κακοποιού Ιμπράημ Κάστριοτ, ενός αλλοδαπού που επισήμως φέρει δύο επώνυμα και μπαινόβγαινε στις φυλακές κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του «ν. Παρασκευόπουλου».

Τραγικά πρόσωπα η σύζυγος του, τα παιδιά του, τα αδέλφια του με τον Γρηγόρη να λέει σπαραξικάρδια πόσο περήφανοι ήταν όλοι στην οικογένεια για ‘κείνον. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης , η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Μάκης Γιακουμάτος , ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, φίλοι του δικηγόροι, πολλά στελέχη της ΝΔ , παλαιοί ΟΝΝΕΔίτες, συγγενείς, φίλοι , συμμετείχαν στον άφατο πόνο της οικογένειας. Κι εκείνη η τραγική μάνα, η Ίρις Ζαφειροπούλου, σήκωνε συνεχώς τα μάτια της στον ουρανό βυθισμένη σε μια ατέλειωτη οιμωγή για το παιδί της.

Η υπόθεση δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου στο γραφείο του, δεν έχει εξιχνιαστεί πλήρως. Ο δεύτερος εκ των δραστών κατάφερε να διαφύγει ενώ οι κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία, δηλώνουν ότι δεν έδωσαν την εντολή για την εκτέλεση του αφού ούτως ή άλλως εκτίουν ισόβιες ποινές στις φυλακές για ειδεχθή εγκλήματα .