Μεγάλος αριθμός πλαστών διαβατηρίων βρέθηκε στα τρία σπίτια των Τούρκων συλληφθέντων ως μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλα μέλη της οργάνωσης στην Ελλάδα και αναζητούν γιάφκες, ενώ πιστεύουν ότι τα πλαστά διαβατήρια θα τα χρησιμοποιούσαν Τούρκοι (κουρδικής καταγωγής) που ήθελαν να εξαφανιστούν τα ίχνη τους.

Και ενώ η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη -εν αναμονή και των αποτελεσμάτων από την εξέταση των ψηφιακών ευρημάτων-, οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των κατηγορουμένων. Όπως αποκαλύπτεται, ένας εξ αυτών, ο Hassan ή Sabri Biber ή Duz, είχε συλληφθεί στην επιχείρηση του 2013 στη Χίο όταν μετέφερε οπλισμό στην Τουρκία με φουσκωτό. Ο άνδρας είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και έδινε το «παρών» στο ΑΤ Εξαρχείων.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια συνεχίζεται η εξέταση -κατά προτεραιότητα- του USB που άρπαξαν οι αστυνομικοί την τελευταία στιγμή από το στόμα ενός εκ των συλληφθέντων λίγο προτού το… εξαφανίσει, ενώ μεταξύ άλλων εντόπισαν και ένα σκαμμένο βιβλίο με συνδεσμολογία, χωρίς όμως εκρητική ύλη.

«Είναι ξεκάθαρο ότι στο στικάκι υπάρχει υλικό που οι συλληφθέντες δεν θα ήθελαν ποτέ να γίνει γνωστό στις Αρχές και σίγουρα έχει σχέση με τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης» έλεγε στέλεχος της Κατεχάκη.

Η Αστυνομία ζητεί από τους πολίτες να επικοινωνήσουν στα 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας εφόσον έχουν πληροφορίες για τους κατηγορούμενους. Εκτός από τον Biber συνελήφθησαν οι εξής: Ergul ή Halil Cer ή Demir, Burak Agarmis, Mehmet Dogan, Ali- Ekram Gokoglou, Halaz Secer, Sadi Naci Ozpolat, Anil Sayar και Ismail Zat.

 

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», 1/12/2017 - Από την Μίνα Καραμήτρου