Προβλήματα έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής οι βροχοπτώσεις που σημειώνονται από το πρωί σε όλη τη χώρα

Την ιδια στιγμή προβλήματα παρατηρούνται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Το τελευταίο 24ωρο καταρρακτώδεις βροχές και ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ πλήττουν και την Κέρκυρα.

Επίσης προβλήματα υπήρξαν και στο νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ σχολείο που αναμενόταν να ανοίξει μετά τη λήξη κατάληψης, τελικά δεν λειτούργησε λόγω των νερών που είχαν πλημμυρίσει το κτίριο.

Στα νότια του νησιού, στη Λευκίμμη, γυναίκα οδηγός παρασύρθηκε αργά το απόγευμα από χείμαρρο που πέρασε μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της Λευκίμμης και σώθηκε από πολίτες, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έσπευσαν την τελευταία στιγμή και αψηφώντας τους κινδύνους, κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητο.

Το περιστατικό συνέβη σύμφωνα με πληροφορίες, στο ύψος ιατρικού κέντρου που βρίσκεται στη διαδρομή από Ριγγλάδες προς Λευκίμμη.

Η πυροσβεστική και τα συνεργεία του Δήμου έχουν κληθεί σε πολλές περιπτώσεις να τραβήξουν και να κόψουν πολλά δέντρα που έχουν σπάσει από τους δυνατούς ανέμους κυρίως στη βόρεια και μέση Κέρκυρα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή, ενώ τον κώδωνα του κινδύνου κρούει από χθες η Πολιτική Προστασία της Κέρκυρας, ενημερώνοντας τους πολίτες για την επικινδυνότητα λόγω των καιρικών συνθηκών.

Επίσης σήμερα στην Κέρκυρα υπήρξαν εκτεταμένες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος από το πρωί και είναι άγνωστο πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες.

Δεμένα στα λιμάνια της Κέρκυρας τα πλοία ανοιχτού τύπου

Τα πλοία ανοιχτού τύπου παραμένουν δεμένα στα λιμάνια της Κέρκυρας της Ηγουμενίτσας και της Λευκίμμης εξαιτίας των δυνατών ανέμων και η συγκοινωνία γίνεται μόνο με τα κλειστού τύπου.

Το λιμεναρχείο με εντολή του Υπουργείου έχει θέσει σε ετοιμότητα τις δυνάμεις του διότι η πρόγνωση του καιρού δίνει ένταση ανέμων 7 – 8 μποφόρ που πιθανόν να δημιουργήσουν φαινόμενα ανεμοστρόβιλων.

Προβλήματα στην Ήπειρο - Αποκλεισμένα χωριά

Την ιδια στιγμή, μεγάλα είναι τα ροβλήματα σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου έχουν προκληθεί απο τις συνεχείς τις βροχοπτώσεις που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση .

Σοβαρό πρόβλημα, σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, αναφέρεται  στο Πλαίσιο Φιλιατών ,όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς το χωριό .

Στο γεφύρι του Κόκκορη, στους Κήπους Ζαγορίου, το ποτάμι υπερχείλησε, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομία και πυροσβεστική για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ πολλά αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα.

Κατολισθήσεις στα Άγναντα

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ,ενώ δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν το πρόβλημα προέκυψε απο την πτώση μεγάλου όγκου φερτών υλικών ή αν έχει σημειωθεί και κατολίσθηση.

Σημειώνεται πως τα καταλύματα αυτές τις μέρες στα Ζαγοροχώρια είναι γεμάτα, λόγω του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα ,με τους επισκέπτες να έχουν αποκλειστεί .

Απο τον μεγάλο όγκο νερού πρόβλημα αντιμετωπίζει και η περιοχή Λαγκάδα Κόνιτσας ,λόγω της υπερχείλησης του ποταμού Σαραντάπορου .