Ως συνέχεια των αντιδράσεων που προκάλεσε η τοποθέτηση του γλυπτού Phylax ήταν η αποκαθήλωσή του, σύμφωνα και με τις καταγγελίες του δημάρχου, αλλά και κατοίκων της περιοχής. Όπως έγινε γνωστό, ομάδα 15 ατόμων, φορώντας κουκούλες, στις 3:30 τη νύχτα, έδεσε το άγαλμα με σχοινιά από φορτηγό και το τράβηξε, με αποτέλεσμα να το γκρεμίσει. Ο δήμαρχος Π. Φαλήρου κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι θα γίνει αποκατάσταση και το άγαλμα θα τοποθετηθεί και πάλι στη θέση του.

Όπως φαίνεται, η ομάδα των 15 ατόμων προσπάθησε χθες το βράδυ να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι και αποφάσισε να γκρεμίσει το γλυπτό προκειμένου να το κάνει το να φανεί ως... ατύχημα. Υπενθυμίζεται ότι η εγκατάσταση του γλυπτού Phylax στις 7 Δεκεμβρίου στο Παλαιό Φάληρο, στον Φλοίσβο, προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις στους κατοίκους.  

Μετά την εγκατάστασή του εκτυλίχθηκαν αμίμητες σκηνές, με ιερείς και κατοίκους να διοργανώνουν πορείες, λιτανείες και να κάνουν αγιασμούς! Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσσης, που είχε πρωτοστατήσει σε αυτές τις πορείες και διαμαρτυρίες, είχε φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίσει το γλυπτό, ένα έργο τέχνης, όπως και να έχει, «δαίμονα» και «στρατιώτη του σατανά»!

Ο ίδιος είχε ζητήσει την κατεδάφισή του.