Εκτός ελέγχου, οι δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στις 3 Νοεμβρίου του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, εξαπέλυσαν σήμερα χυδαίες εκφράσεις προς τους δικαστες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Πρόσφατα, οι δύο Αλβανοί κατηγορορήθηκαν και για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στην "καρδιά" της Αθήνας, στις 12 Οκτωβρίου του 2017.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο ένας εκ των δύο Αλβανών, Άρμπερ Μπάκο, υποστήριξε ότι το διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία δικάσιμο της υπόθεσης, έλαβε χώρα απόπειρα ανθρωποκτονίας του στις φυλακές και δήλωσε μαζί με τον συγκατηγορούμενο του Όλτι Ντούτσε ότι θα αποχωρήσουν από τη δίκη.

Όταν η πρόεδρος του Δικαστηρίου τους είπε ότι πρέπει να είναι παρόντες στη δίκη άρχισαν να εκτοξεύουν χυδαίες εκφράσεις προς την έδρας, τους τρεις δικαστές και τους τέσσερις ενόρκους.

"Αποχωρούμε, άμα πέρνετε τα λεφτά πάρτε τα και βάλτε τα στον κ....σας ", φώναξε ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων βγαίνοντας από το δικαστήριο.

Πρόεδρος: Πρέπει να είστε παρόντες στη δίκη

Κατηγορούμενος: Όλοι πεθαμένοι είστε ...

Αμέσως, η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τη διαδικασία, ωστόσο όταν το δικαστήριο ανέβηκε και πάλι στην έδρα και στο βήμα του μάρτυρα το θύμα της απόπειρας δολοφονίας ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος, οι δυο Αλβανοί βαρυποινίτες άρχισαν και πάλι να ωρύονται: "Δεν θέλουμε να είμαστε παρόντες. Φεύγουμε. Είναι δικαίωμά μας. Τι δίκη είναι αυτή; Δικάστε εσείς όπως θέλετε. Έρχεται ένα άτομο να μας δολοφονήσει μέσα στη φυλακή, να μας δηλητηριάσει και μας γράφετε στα αρχ....σας; Και συνεχίζετε τώρα με τον Αντωνόπουλο; Γιαμ....καρ.....πουτ.....Τα έχετε πάρει τα λεφτά σας;" ήταν μόνο κάποια από τα λόγια τους προς το δικαστήριο.

Έντονα, αντέδρασαν οι κατηγορούμενοι και όταν ο Άρης Φλώρος - βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση καθώς φέρεται ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου - δήλωνε στο δικαστήριο ότι αρνείται την κατηγορία που του έχει απαγγελθεί, ο ένας εκ των δυο Αλβανών κρατουμένων του φώναξε: "Τι αρνείσε ρε παλιοπ......;".

Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους μάλιστα Κούρδος κρατούμενος κατέθεσε στον εισαγγελέα των φυλακών ότι είχε λάβει εντολή να προβεί στη δολοφονία συγκεκριμένων προσώπων.


Κατάθεση Αντωνόπουλου : Ηθικός αυτουργός της απόπειρας ο Αρης Φλώρος

Οι δύο Αλβανοί αποχώρησαν και η ακροαματική διαδικασία άρχισε με την κατάθεση του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, θύμα στην υπόθεση καθώς οι οι δυο Αλβανοί βαρυποινίτες φέρονται τον πλησιάσαν έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη και σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα αποπειράθηκαν να τον δολοφονήσουν.

Ο κ. Αντωνόπουλος "έδειξε" στην κατάθεση του ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του τον κατηγορούμενο Αριστείδη Φλώρο ενώ ξεκαθάρισε πως σκοπός των δραστών ήταν η δολοφονία του.

Ο μάρτυρας, που ήταν νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ στη δίκη για το σκάνδαλο της Energa - Hellas Power με βασικό κατηγορούμενο τον Αρ. Φλώρο ως εκπρόσωπος τότε της Energa, ανέφερε ότι οι δράστες του άρπαξαν το έναν από τους δυο χαρτοφύλακες που κρατούσε στα χέρια του εκείνο το πρωινό και ο οποίος περιείχε 30.000 ευρώ.

"Ήθελαν να με σκοτώσουν, αν δεν είχαν σκοπό να με σκοτώσουν δεν θα ερχόνταν με ακάλυπτα τα πρόσωπα τους" είπε ο κ. Αντωνόπουλος και σε άλλο σημείο της κατάθεσή του τόνισε: "Έπαιζαν θέατρο όταν μου ζήτησαν τον χαρτοφύλακα με τα λεφτά. Ήταν σύμπτωση το ότι είχα μαζί μου 30.000 ευρώ. Δεν ήταν το κίνητρό τους η ληστεία".

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσή του ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε ακόμη σε συνάντηση που είχε με τον Αρ. Φλώρο πριν τη δίκη της Energa όπου ρώτησε, όπως είπε, τον κατηγορούμενο "τι συμβαίνει; γιατί;". Τότε εκείνος, σύμφωνα με τον μάρτυρα άρχισε να φωνάζει εξαπολύοντας απειλές εναντίον του. "Μου είπε ότι θα δω τι θα πάθω, ότι θέλω να τον βάλω φυλακή..." είπε μεταξύ άλλων ο μάρτυρας.

Ακόμη, ο μάρτυρας αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά απειλών εναντίον του ακόμη και κατά τα έτη 2016 - 2017 αλλά και σε συνάντηση που είχε με τον Αρ. Φλώρο μέσα στις φυλακές μετά το τέλος της δίκης για το σκάνδαλο της Energa. Όπως είπε η συντάντηση αυτή έλαβε χώρα κατόπιν αιτήματος των δικηγόρων του Αρ. Φλώρου, οι οποίοι του ζήτησαν να μιλήσει με το νεαρό, κρατούμενο, πλέον, επιχειρηματία προκειμένου "να αρθούν οι αντιπαραθέσεις".

Σύμφωνα με το μάρτυρα η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2017 αλλά δεν κατέληξε πουθενά. "Ήταν μια απείθαρχη θα έλεγα συζήτηση χωρίς να βγει κάποιο συγκεκριμένο νόημα" είπε ο μάρτυρας σημειώνοντας πως "επειδή έχουν ακουστεί πολλά" ο ίδιος δεν ζήτησε ποτέ χρήματα ή κάποιο αντάλλαγμα από τον Αρ. Φλώρο για να ανασκευασει τα όσα έχει καταθέσει εναντίον του σε αντίθεση με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία που - που όπως είπε ο κ. Αντωνόπουλος- έχει στραφεί εναντίον του με μύνηση και αγωγή για αποζημίωσή του.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων αμφισβήτησαν την πρόθεση εντολέων τους να τον δολοφονήσουν υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως "αυτοί που εκτελούν συμβόλαια θανάτου γαζώνουν...".

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 24 Ιανουαρίου.