Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς η ανησυχία τους για την πώληση του λιμανιού και το μέλλον τους στη δουλειά τους είναι πιο έντονη από ποτέ. Οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σήμερα σε 24ωρη απεργία, ενώ τις κινητοποιήσεις τους θα στηρίξουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της υπόλοιπης χώρας με 4ωρη στάση εργασίας.

Συγκεκριμένα, στα λιμάνια Πειραιά, Ηρακλείου, Βόλου, Πάτρας, Ραφήνας, Λαυρίου, Ελευσίνας, Κερκύρας, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Χαλκίδας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας.

Παράλληλα, η ΟΜΥΛΕ κάνει στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στο Χρηματιστήριο (Λεωφόρος Αθηνών 110) για τη σύγκλιση της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΟΛΘ στην Αθήνα, στην επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν μεταξύ άλλων πως «κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ ακάθεκτα υλοποιούν στο σχέδιο της πώλησης του ΟΛΘ, περνώντας στην τελευταία πράξη του έργου.

Το ΤΑΙΠΕΔ, συνεχίζοντας τη σωρεία παραβιάσεων, παραβάσεων, παρατυπιών και γενικότερα κινούμενο εκτός νομιμότητας, όπως έπραξε μέχρι σήμερα σε όλη τη διαγωνιστική διαδικασία, προχωρά σε Γενική Συνέλευση του Οργανισμού για την τροποποίηση του καταστατικού της Εταιρείας και την επικύρωση της νέας Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και Ελληνικού Δημοσίου».

Πηγή: thestival