Το ογκώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την ονομασία της ΠΓΔΜ καλύπτουν τα ξένα ΜΜΕ, ορισμένα από τα οποία είχαν στείλει τους ανταποκριτές τους στο κέντρο της Αθήνας. 

Το βρετανικό BBC βάζει τίτλο «μαζική διαδήλωση στο Σύνταγμα για τη διαμάχη γύρω από το όνομα», λέγοντας πως «οι διαδηλωτές αντιτίθενται στις προτάσεις της κυβέρνησης για την επίλυση του ζητήματος». Το βρετανικό δίκτυο σημειώνει πως είναι η δεύτερη τέτοια μεγάλη διαδήλωση, αναφερόμενη στο προηγούμενο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσία στο Σύνταγμα είχε και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο αναφέρει ότι οι συγκεντρωμένοι αντιτίθενται στο να χρησιμοποιηθεί το όνομα Μακεδόνια στην ονομασία της γειτονικής χώρας. Η ανταπόκριση συνοδεύεται από εκτενές φωτορεπορτάζ. 

Και ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού Spiegel περιγράφει το συλλαλητήριο, λέγοντας πως εκατοντάδες χιλιάδες διαμαρτυρήθηκαν εναντίον συμβιβασμού στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ο ανταποκριτής αναφέρει πως τέτοιο κλίμα είχε δει στην Αθήνα «τελευταία φορά από τις διαδηλώσεις εναντίον της λιτότητας», τονίζοντας πως «για άλλη μία φορά, το ελληνικό πολιτικό σύστημα βρίσκεται ενώπιον πρόκλησης - αυτήν την φορά από τα δεξιά».