Η τελετή αποφοιτήσεως 11 στελεχών της Προεδρικής Φρουράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) από το εκπαιδευτικό κέντρο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Τανάγρα Βοιωτίας.

Η εκπαίδευση τους περιεστράφη γύρω από την ηλεκτρολογία και τα ηλεκτρονικά συστήματα των αεροσκαφών και κατά τη σημερινή αποφοιτήσεως παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης των ΗΑΕ στην Ελλάδα Mohamed Meer Al Raeesi. ο πρόεδρος της ΕΑΒ Ζαχαρίας Γκίκας, ο διευθύνων σύμουλος Γεώργιος Θ.Μαζαράκος, ο αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Παπασπύρου κ.α. επίσημοι.

Οι προαναφερθέντες απόφοιτοι αποτελούν την 11η τάξη αποφοιτήσεως από το συγκεκριμένο κέντρο της ΕΑΒ, επισφραγίζοντας έτσι και με τον καλύτερο τρόπο τη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ και της ελληνικής εταιρείας.

Όπως τόνιζαν πηγές της ΕΑΒ «η συνεργασία αυτή αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην εξέλιξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας της εταιρείας σε ένα Ακαδημαϊκό Εκπαιδευτικό φορέα, δεδομένου ότι επέκτεινε και αναβάθμισε τις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα μέσω συνεργασιών και συνεργειών που συνήψε με σημαντικούς εκπαιδευτικούς παράγοντες και Πανεπιστήμια απέκτησε τη δυνατότητα παροχής ακαδημαϊκών αλλά και επαγγελματικών τίτλων». Και πρόσθεταν ότι «Με την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η ΕΑΒ, η μεγαλύτερη αεροναυπηγική βιομηχανία της χώρας, συμβάλλει τόσο στην οικονομική ανάπτυξή της όσο και στην εδραίωση συνεργατικών - και αμοιβαίως επωφελών - σχέσεων με τις Ένοπλες Δυνάμεις άλλων χωρών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προαναφερθέν εκπαιδευτικό κέντρο της ΕΑΒ είναι πιστοποιημένο από τον Ευρωπαϊκό Φορέα EASA (European Aviation Safety Agency) κατά το πρότυπο Part 147 από το έτος 2008, έχει σημαντική συμβολή στην επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας και στην τεχνική εκπαίδευση του αεροπορικού τομέα, στρεφόμενο πλέον προς πελάτες από τη διεθνή αγορά.

α