Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία (και ασφάλεια) η φετινή χειμερινή εκπαίδευση των σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Ιανουαρίου έως 23 Φεβρουαρίου 2018 σε διάφορα σημεία της Ελλάδος (Όλυμπος, Υμηττός κλπ).

Σκοπός της προαναφερθείσης εκπαιδεύσεως ήταν «η εξοικείωση των Ευελπίδων στη διαβίωση σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην ύπαιθρο και η επαύξηση της σωματικής και ψυχικής τους αντοχής», όπως σημειώνεται στο σχετικό ενημερωτικό του ΓΕΣ που συνόδευε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από την εκπαίδευση που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η εκπαίδευση αυτή περιέλαβε αντικείμενα επιχειρησιακής και ειδικής εκπαιδεύσεως, με έμφαση στην ατομική τακτική, στη διεξαγωγή ασκήσεων μικρών κλιμακίων, στις πορείες, στις βολές και στη διαβίωση σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ επίσης περιελάμβανε αντικείμενα αμφιβίων και αεροκινήτων επιχειρήσεων.

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού παρακολουθεί συνεχώς την πρόοδο των Ευελπίδων και τους παρέχει εκείνα τα εφόδια που έχουν ως στόχο τη διαμόρφωση των αυριανών Ηγητόρων του Στρατού Ξηράς, με άρτια επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση, γεγονός που θα συμβάλει στη μετεξέλιξη του Στρατού Ξηράς» καταλήγει το ενημερωτικό.