Πέθανε ξαφνικά εν ώρα υπηρεσίας ο διοικητής της Σχολής Τεθωρακισμένων συνταγματάρχης (ΤΘ) Ανδρέας Σίμος. Πενθεί σήμερα ο Στρατός Ξηράς και πιο συγκεκριμένα το Όπλο του Ιππικού-Τεθωρακισμένων την απώλεια ενός διαπρεπούς στελέχους του, το θάνατο του Συνταγματάρχου (ΤΘ) Ανδρέα Σίμου, διοικητή της Σχολής Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής, ο οποίος πέθανε ξαφνικά χθες το μεσημέρι βαδίζοντας προς το γραφείο του στη Σχολή.

Σήμερα πραγματοποιείται η νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του ξαφνικού θανάτου του και έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένεια των Τεθωρακισμένων, αν και οι πρώτες ισχυρές ενδείξεις και εκτιμήσεις των γιατρών, κάνουν λόγο για καρδιακό επεισόδιο. 

Αμέσως έγινε προσπάθεια επιτόπου ανανήψεως και διακομίστηκε στο 401 ΓΣΝΑ. Σε όλη τη διαδρομή του έκαναν συνεχείς προσπάθειες για καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), χωρίς να ανταποκρίνεται και περίπου στις 1600 ανακοινώθηκε ο θάνατός του, ο οποίος δημοσιοποιήθηκε ανεπισήμως πολύ αργά το βράδυ.

Ο Συνταγματάρχης (ΤΘ) Ανδρέας Σίμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1989 ως ανθυπίλαρχος, ενώ προήχθη στο βαθμό του συνταγματάρχη το 2014. Παρακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία εκπαιδεύσεως αξιωματικών τεθωρακισμένων. Επίσης, αποφοίτησε από τη Σχολή Επιτελών (2000), την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου (2010) και τη Σχολή Εθνικής Αμύνης (2015). Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει υπηρετήσει σε μονάδες του Όπλου των τεθωρακισμένων και ως επιτελής στο ΓΕΣ. Διετέλεσε διοικητής στο Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ) στην Αλεξανδρούπολη του Έβρου και την 24 ΕΜΑ. Του έχουν απονεμηθεί όλα τα μετάλλια και οι διαμνομονεύσεις που αντιστοιχούν στο βαθμό του. Ήταν παντρεμένος με δύο μικρά παιδιά (δίδυμα).

Στη Μνήμη του (In Memoriam) το ΓΕΣ δημοσιοποίησε το ακόλουθο κείμενο και ένα εντυπωσιακό βίντεο που «απαντά» στο ερώτημα περί του «τι είναι τα τεθωρακισμένα»: