Την άμεση επιστροφή των παιδιών με αυτισμό από το πρώην Λοιμωδών στο Ίδρυμα Σκαραμαγκά ζήτησε μέσα από τα Παραπολιτικά 90,1 FM ο πρόεδρος του «Συλλόγου Οικογένειας Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά» Γιώργος Γεωργούλας.

Έκανε λόγο για απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιώνουν οι νοσηλευόμενοι, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μέχρι πρότινος οι νοσηλευτές τους έκαναν μπάνιο με λάστιχο κήπου «λες και ήταν αυτοκίνητα». Σημείωσε πως αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας δημόσιος χώρος που να μπορεί να προσφέρει περίθαλψη σε αυτά τα παιδιά.

Στη Βουλή πηγαίνουν οι σοκαριστικές καταγγελίες για τις συνθήκες με ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νικήτα Κακλαμάνη. Στη δημοσιότητα έχουν βγει φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν συνθήκες που προκαλούν αποτροπιασμό και ντροπή: Παιδιά δεμένα στα κρεβάτια σε «θαλάμους» που μοιάζουν από άλλη ήπειρο. Καταγγελίες συγγενών μιλούν για αλόγιστη χρήση ηρεμιστικών. Οικείοι, με τις περιγραφές τους σε διάφορα ΜΜΕ, δίνουν την εντύπωση ότι τα ηρεμιστικά δίνονται χωρίς μέτρο.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται, αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, «από αυτόν τον "νέο χώρο διαβίωσης" στο πρώην Λοιμωδών στο παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής, προκαλούν σοκ στην κοινωνία και μεγάλη απογοήτευση στις οικογένειες των φιλοξενουμένων, ενώ σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που με την απάντησή σας περιγράφατε».