Δυο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν από τους Τούρκους που έκαναν περίπολο στον Έβρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν περιπολία τα ξημερώματα στις Καστανιές και λόγω κακοκαιρίας και χαμηλής ορατότητας έχασαν τον προσανατολισμό τους, περνώντας σε τουρκικό έδαφος. Πρόκειται για έναν υπολοχαγό και ένας οπλίτη 5ετούς υποχρεώσεως (ΕΠΟΠ).

Τα στελέχη είναι καλά στην υγεία τους και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής τους στην Ελλάδα, μέσω Αδριανουπόλεως όπου έχουν μεταφερθεί για την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών.

Πριν λίγα λεπτά το ΓΕΣ για το συμβάν εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».