Δύο τοπικά αιτήματα των κατοίκων των ακριτικών Οθωνών και της Ερείκουσας άκουσε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής να του ζητούν – δια των εκπροσώπων τους – τη δημιουργία ενός στρατιωτικού φυλακίου στους Οθωνούς και ενός παρατηρητήριου στην Ερείκουσα, που βρίσκονται στο βορειοδυτικότερο σημείο της ελληνικής επικράτειας.

Στους Οθωνούς, τον Αντιστράτηγο Στεφανή υποδέχθηκε η αντιδήμαρχος Κέρκυρας, Θεονύμφη-Αθανασία (Νόνη) Μάστορα, η οποία με δηλώσεις της στο «Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων» επεσήμανε τη σημαντικότητα της επίσκεψης του αρχηγού στους Οθωνούς και την ιδιαίτερη σημασία που είχε αυτή για τους ελαχίστους μόνιμους κατοίκους του ακριτικού νησιού.

«Η παρουσία του αρχηγού του ΓΕΣ αναπτέρωσε το ηθικό των κατοίκων των
νησιών μας, που τον ευχαρίστησαν ιδιαίτερα για την ύπαρξη του στρατιωτικού γιατρού στα νησιά και το ενδιαφέρον που έδειξε και ο ίδιος. Οι ακρίτες των νησιών μας κρατούν ζωντανή την ελληνική επικράτεια» τόνισε η κυρία Μάστορα.

Ακολούθως, στην Ερείκουσα, τον Αρχηγό ΓΕΣ υποδέχθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, η οποία με δική της δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε: «Τα Διαπόντια Νησιά, είναι για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο ακρογωνιαίος βορειοδυτικός λίθος της Ελλάδας, γι' αυτό τα στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, πράττοντας έργα ανάπτυξης στην περιοχή, όπως είναι φέτος το μεγάλο έργο του λιμανιού της Ερείκουσας. Η επίσκεψη του αρχηγού του ΓΕΣ στα νησιά μας,
είναι για μας βαρύνουσας εθνικής σημασίας», ανέφερε η κ. Πανδή.