Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής για τη σύλληψη των δύο κακοποιών που είχαν δραπετεύσει κατά τη διάρκεια μεταγωγής τους από το λιμάνι του Πειραιά.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τους δύο δραπέτες, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, και με τη συνδρομή ομάδας των ΕΚΑΜ, κατάφεραν να τους συλλάβουν.

Κατά πληροφορίες, οι δύο δραπέτες είχαν στην κατοχή τους πιστόλι, το οποίο δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν κατά την επέμβαση των αστυνομικών της ΕΚΑΜ.

Οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ όπου και ανακρίνονται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διέφυγαν, ενώ οι Αρχές αναζητούν τον άνθρωπο που τους παρείχε καταφύγιο. 

Οι δυο καταζητούμενοι έχουν καταδικαστεί για δολοφονίες και ληστείες και εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Ο ένας μάλιστα κατηγορείται για την δολοφονία ενός παιδιού 2,5 ετών στην Καλαμάτα, το Νοέμβριο του 2011 έπειτα από εντολή θανάτου που είχε λάβει από επίσης γνωστό κακοποιό και βαρυποινίτη, ενώ ο δεύτερος , είχε σκοτώσει το 2014 κατά την διάρκεια ληστείας σε κατάστημα ψιλικών στην Ελευσίνα τον ιδιοκτήτη.

Η απόδραση

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Μαΐου, τέσσερις από τους έντεκα κρατούμενους, οι οποίοι μεταφέρονταν με κλούβα της αστυνομίας στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, κατάφεραν να δραπετεύσουν και άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο του πλοίου.

Οι αστυνομικοί συνοδοί τους κινητοποιήθηκαν, ενώ ζήτησαν παράλληλα βοήθεια από τους άνδρες του Λιμενικού που βρίσκονταν στο χώρο του λιμανιού.

Ο ένας εκ των κρατουμένων ακινητοποιήθηκε από στέλεχος του Λιμενικού Σώματος και συνελήφθη, ενώ λίγη ώρα αργότερα μετά από έρευνα ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ εντοπίστηκε και ένας δεύτερος που συνελήφθη κοντά στο λιμάνι του Πειραιά.