Θύμα άνανδρης επίθεσης έπεσαν τρεις φοιτητές της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η επίθεση έγινε από... «άγνωστους - γνωστούς» μέσα στους χώρους του Ιδρύματος ενώ ένας εξ' αυτών κατέληξε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πηγές, στον χώρο εισέβαλαν οχτώ άντρες από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο και, κρατώντας ρόπαλα στα χέρια, επιτέθηκαν στους τρεις φοιτητές.

Οι τελευταίοι δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν στην άνανδρη επίθεση τους. Από την επίθεση φέρουν τραυματισμούς αλλά η κατάσταση της υγείας τους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας.

Η ανακοίνωση της παράταξης...

Λίγη ώρα μετά την άνανδρη επίθεση που δέχτηκαν οι φοιτητές, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Για άλλη μια χρονιά, οι φασίστες που θεωρούν τσιφλίκι τους τα ελληνικά πανεπιστήμια απέδειξαν την αλλεργία που τους προκαλούν οι εκλογές και κάθε δημοκρατική διαδικασία. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις επιθέσεις σε βάρος φοιτητών και στελεχών της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ που έλαβαν χώρα πριν από λίγο στη Σχολή Θετικών Επιστημών, την Πολυτεχνική και τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από τους γνωστούς – καθόλου αγνώστους εγκληματίες με το μανδύα του αντιεξουσιαστή, που οδήγησαν στον τραυματισμό τριών στελεχών μας και τη διακομιδή στο νοσοκομείο ενός εξ αυτών.

Δυστυχώς για αυτούς, την απάντηση προς τους θρασύδειλους κουκουλοφόρους τη δίνουν κάθε χρόνο και θα τη δώσουν και αύριο οι φοιτητές προσερχόμενοι μαζικά στις κάλπες των φοιτητικών εκλογών σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα να αναλογιστεί και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του προστατεύοντας τόσο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, όσο και τις αρχαιρεσίες για την εκπροσώπησή τους.

...και το tweet του Άδωνι

Την επίθεση έσπευσε να καταδικάσει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, που ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι χρησιμοποιούν βία και ξύλο για να εμποδίσουν τη σίγουρη νίκη της γαλάζιας φοιτητικής παράταξης. 

«Πριν λίγο, σημαίνον Στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δέχθηκε άνανδρη επίθεση από κουκουλοφόρους και νοσηλεύεται ήδη στο Νοσοκομείο. Βία και ξύλο για να εμποδίσουν την βέβαιη νίκη της παρατάξεώς μας και έχουν τα μούτρα να μιλάνε για Δημοκρατία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)