Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη βία ως πρακτική ούτε να δεχόμαστε τέτοιες πρακτικές είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Χρήστος Τοπαλίδης, αναφερόμενος στην επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, 
Γιάννη Μπουτάρη.

«Και εγώ διαφωνώ στις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Μπουτάρη που κατά καιρούς έχει κάνει, το θέμα είναι ότι στη δημοκρατία τη διαφωνία μας τις εκφράζουμε είτε μέσα από τις πολιτικές συλλογικότητες είτε την ώρα των εκλογών για αυτό εμμένω στη θέση μου ότι πρόκειται περί προβοκάτσιας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, λέγοντας ότι δεν δικαιολογείται η βία, παρά τη διαφωνία που μπορεί να υπάρχει με τις απόψεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης. «Δίνουμε έναν αγώνα για την αναγνώριση της γενοκτονίας, δίνουμε έναν αγώνα ενάντια στον Κεμαλοφασισμό τα μέσα που χρησιμοποιούμε δεν μπορεί να είναι η βία, ούτε μπορουμε να τη δικαιολογούμε ασχέτως αν διαφωνούμε ριζικά με τις δηλώσεις που κατά καιρούς κάνει ο κ.Μπουτάρης. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούμε να τις δικαιολογήσουμε γιατί αμαυρώνουν τον αγώνα μας» τόνισε.

Πάντως, ο κ. Τοπαλίδης εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός ότι η ελληνική Πολιτεία αντιμετωπίζει το πρόβλημα επετειακά: «Απαιτούμε από όλους τους βουλευτές να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες ώστε το θέμα της γενοκτονίας να μπει στην ατζέντα των θεμάτων του υπουργείου Εξωτερικών» κατέληξε.