Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, λόγω της απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Η Γενική Συνομοσπονδία και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, ενώ οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια στις 10:30 το πρωί. Το «παρών» στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια έδωσε και ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όπως και η Αλέκα Παπαρήγα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στη Ομόνοια συγκεντρώθηκαν περίπου 6.000 άτομα, ενώ στις πορείες η συμμετοχή φτάνει και τις 20.000.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος υπήρξε ένταση νωρίτερα, όταν κουκουλοφόροι έσκισαν τα πανό της ΓΣΕΕ και πέταξαν αβγά. Η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα. Νωρίτερα, η αναρχική ομάδα Ροσινάντε έκανε τη δική της παρέμβαση με πανό στα γραφεία της ΓΣΕΕ στο Πεδίον του Άρεως.

Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη  

«Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε για άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μέτρων, για την υλοποίηση ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης των ανέργων, για την επαναφορά των συντάξεων σε αξιοπρεπή επίπεδα, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για την αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους και προσθέτουν πως «ο αγώνας είναι μονόδρομος».