Τέσσερα παιδάκια, το μεγαλύτερο από τα οποία ήταν έξι ετών και τα μικρότερα δίδυμα αδελφάκια μόλις 5 ωρών, χρειάστηκε να μεταφερθούν από τη Ρόδο στο Ηράκλειο και στην Ελευσίνα, με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, δίνοντας έτσι ζωή με μία πτήση σε τέσσερις ζωές.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο στο νοσκομείο της Ρόδου έγινε ένας μικρός «χαμός» για τέσσερα περιστατικά. Για δίδυμα αγοράκια μόλις 5 ωρών, τα οποία γεννήθηκαν πρόωρα και παρουσίαζαν αναπνευστική δυσχέρεια, ένα άλλο 6χρονο κοριτσάκι είχε σοβαρά εγκαύματα, ενώ ένα τέταρτο 3χρονο αγοράκι εμφάνισε συμπτώματα επιληψία. Το Νοσοκομείο της Ρόδου, ενός νησιού με τεράστια τουριστική κίνηση και χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει κανένα από τα περιστατικά αυτά και έτσι προτιμήθηκε η αεροδιακομιδή τους με πτηρικό μέσο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για το σκοπό αυτό, και μετά από σχετικά αιτήματα του ΕΚΑΒ, διατέθηκε ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-27J Spartan της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (354 ΜΤΜ) μετέφερε τα δύο μωρά (τα νεογέννητα δίδυμα) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ τα δύο άλλα μικρά παιδάκια στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Ελευσίνος, όπου εν συνεχεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Λ.Σ.Μ.