Σταματάει μονομερώς η Τουρκία την εφαρμογή της συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή των μεταναστών που περνούν παράνομα στην χώρα, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαούσογλου.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν θα υπάρξουν αντίποινα για την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που κατηγορούνται από το καθεστώς Ερντογάν για συμμετοχή στο πραξικόπημα του 2016, ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε: «Είναι απαράδεκτο αυτό που έκανε η Ελλάδα. Η Ελλάδα υπέφερε από τα πραξικοπήματα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

»Η κυβέρνηση πράγματι θέλει να λύσει αυτό το θέμα. Υπάρχει όμως μεγάλη πίεση από τη Δύση προς την Ελλάδα, ειδικά προς την ελληνική Δικαιοσύνη. Δέχονται μεγάλη πίεση από το εξωτερικό. Έχουμε μία συμφωνία με την ΕΕ για το μεταναστευτικό. Αυτή εφαρμόζεται. Έχουμε και μία διμερή συμφωνία για την επανεισδοχή. Σταματήσαμε την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας. Η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως αλλά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της Ελλάδας».