Η απογευματινή τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα -Ζάεφ και το αποτέλεσμα αυτής θα καθορίσει εντέλει τον τρόπο που θα επιλέξει ο Πρωθυπουργός να ενημερώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης γύρω από τις εξελίξεις για το Σκοπιανό. Τη δεδομένη χρονική στιγμή όλα είναι ανοικτά με τη Βουλή να μην επιβεβαιώνει προς το παρόν τα σενάρια για έκτακτη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση το πρωί της Παρασκευής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη Βουλή επισημαίνουν με νόημα ότι ο Κανονισμός της Βουλής δίνει κι άλλες δυνατότητες ενημέρωσης και συζήτησης ενός θέματος πλην της προ ημερησίας υπενθυμίζοντας το άρθρο 142 Α. 
 
Σύμφωνα με αυτό, «για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Bουλής η Kυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη «συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως» να ζητήσει, οποτεδήποτε, να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση. Tο αίτημα για ανακοίνωση ή δήλωση μαζί με το αντικείμενό τους διατυπώνεται στον Πρόεδρο της Bουλής και γνωστοποιείται από αυτόν στους Προέδρους των Kοινοβουλευτικών Oμάδων της Aντιπολίτευσης πριν από είκοσι τέσσερις (24) ώρες τουλάχιστον. H ανακοίνωση ή δήλωση της Kυβέρνησης γίνεται αυτοπροσώπως από τον Πρωθυπουργό σε οποιαδήποτε συνεδρίαση νομοθετικής εργασίας ή κοινοβουλευτικού ελέγχου πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και η διάρκειά της δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα (10) λεπτά της ώρας». 
 
Αν η κυβέρνηση επιλέξει αυτή τη δυνατότητα τότε δεν αποκλείεται το πρωί της Πέμπτης κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός να ενημερώσει τη Βουλή για το Σκοπιανό με τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης να έχουν δικαίωμα και απάντησης αλλά και δευτερολογίας. 
 
Από εκεί και πέρα υπάρχει πάντα η δυνατότητα παράκαμψης της Βουλής με ενημέρωση μόνο των πολιτικών αρχηγών είτε με σύγκληση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας  είτε με κατά μόνας συναντήσεις του κ. Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς.