Σε εξέλιξη βρίσκετια η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία, από την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.  

Η επιτροπή καλεί όλους τους Έλληνες στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Στην ίδια συγκέντρωση διαρκείας αναμένεται το Σάββατο, στις 20:00 το βράδυ, να μιλήσει -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- μια εμβληματική προσωπικότητα.   

Παράλληλα, η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας προετοιμάζει τη διαδήλωση στις Πρέσπες ενάντια στην υπογραφή της συμφωνίας για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» από τους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Σκοπίων.  

Σε κάλεσμά της μέσω του Facebook με τίτλο «Λεωφορεία για τις Πρέσπες», η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας «καλεί τους Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας να βρεθούν στις Πρέσπες το πρωί της Κυριακής 17 Ιουνίου, στις 11:00, για να διαδηλώσουν κατά της υπογραφής συμφωνίας από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων».      

Επεισόδια έξω από τη Βουλή

Έντονα επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγο στη Βουλή μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε όταν ομάδα συγκεντρωμένων διαδηλωτών ανέβηκε τα σκαλιά πλάι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και εκτόξευσε μπουκάλια και καφέδες εναντίον των αντρών της Αστυνομίας.

Μάλιστα, οι διαδηλωτές επεδίωξαν να ανέβουν τα σκαλιά ενώ φώναζαν το σύνθημα «να καεί, να καεί το μπ@ρδέλ@ η Βουλή».

Σημειώνεται ότι οι Αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαμαρτυρόμενους.